Medan Maarit-Feldt Ranta kliver in på Slottet iklädd e/s design då sitter jag i en bil på väg mot Vikingline i Åbo. Så kan man också fira Finlands självständighet – genom att åka över till Sverige. Inget annat än ett lustigt sammanträffande. Vi utnyttjar nämligen ledigheten med att hälsa på släktingar i Sverige.

Missar därmed en stor del av slottsbalen i år men fira kan man göra ändå. Tror mig hitta någon glimt av Maarit i klänningen senare.

Jag har tagit mig tiden att fundera varför jag inte är så super nervös och exalterad över att e/s design finns representerad på slottsbalen. Minns året 2016 då två av mina klänningar första gången dansade på slottet, hur konstigt jag tyckte det var med uppståndelsen kring det hela. Jag är självklart glad att finnas representerad och tycker det är ohyggligt roligt att festgästerna väljer att kontakta mig, medvetna om mitt koncept. Men när det kommer till kritan så handlar Finlands självständighet inte om kläder. I ärlighetens namn handlar det inte överhuvudtaget om kläder. Kläder är bara en förutsättning för att kunna dyka upp med hedern i behåll. Och kanske en orsak för folket att titta på tv.

Vissa betraktar kläder som konst vilket jag har full förståelse för. Jag kan själv beundra klänningar med fantastiska draperingar eller intressanta detaljer. Paljetter och skira material. Alternativt en smickrande skärning eller vågat mönster. Men för mig är kläder en bruksvara och kommer så alltid att vara. S å denna dag skålar jag inte för klänningarna utan för Finland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s