Att vara ledig. Nyckeln till att må bra. Under hösten har jag följt väldigt spikade arbetstider och framför allt hållit helt ledigt två dagar i veckan. Det har nästan känts som semester. För skönt. Som om jag gör något fel. Det beskriver kanske hur galen sommaren var, med jobb sju dagar i veckan. Aldrig mer.

Även om jobbet är roligt så behöver både kroppen och hjärnan vila ibland. Varva ner. Bara vara. Kroppen orkar mycket. Det är ofta hjärnan som tillslut ger upp. Jag var på gränsen att koka över tidigare i år men tog tag i det i sista sekund. Idag är livet najs igen.


Igår hängde vi i Backgränd hos mina föräldrar hela dagen. Min bror och hans fru – bosatta i Stockholm – är nämligen på besök med sin nykläckta son Neo<3 Under dagen droppade det in allt fler och innan klockan blev kväll var nästan hela min närmaste familj på plats. Tjugoen människor i ett kaotiskt virrvarr av barnskratt, blöjor, kaffekoppar och kärlek. Vardag för oss. Men ändå unikt att umgås med släkten på det sätt vi gör. Ofta. Mycket. För att vi vill.

Min familj betyder ledig tid. Min familj ställer inga krav. Min familj är även en stor orsak till att jag mår så mycket bättre nu jämfört med sommaren, då alla är utspridda åt alla håll och kanter. Familjen går alltid före jobbet. Min familj är min ryggrad. Utan dem skulle jag säcka ihop. 

Nu packar vi med utekläder och åker till Linda och Minou för att leka. Ledig dag nummer två. Och ikväll blir det fest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s