Oki, förra inläggets bildmaterial ger mig lite angst haha. Måste snabbt som attan lappa över med ett helt annat tema, nämligen REA-shopping. Nämnde en hel del om kvalitet och kläder i radio intervjun häromveckan (lyssna på min grymma Kariska dialekt. HAHAH även där), men REA-shoppandet glömde jag bort. För min del hör det helt klart till temat kläder och kvalitet.

elinsss.com 134 (2)

Det råkade sig nämligen så att jag via Facebook såg att klädbutiken Canny här i Karis rear ut en del Rut & Cirkle prover från höst/vinter 2014 kollektionen (tips!) så tog mig själv dit för att kolla. Rea är ju aldrig fel. Klart man hellre betalar halva priset för ett plagg om så möjligt. Däremot tror jag att rea-hysterin är en av de största orsakerna till att folk har garderober som svämmar över men ändå ”inget att ta på sig”. På nåt sätt får vi hjärnsläpp av den där röda prislappen och tappar allt vett och kontroll. Gredelint blir plötsligt dö-snyggt och visst funkar väl napapaita trots att det är -15 grader ute och jag egentligen inte gillar att visa magen? Och ett par skor i fel storlek går ju också. Man drar in tårna lite grann bara. Okay, så extremt behöver det inte vara men seriöst, fråga dig själv hur ofta du köpt kläder på rea som egentligen inte varit riktigt hundra. Dålig passform, kanske mystisk färg eller stickigt material. Piiiinsamt ofta. Jag gjorde dethär misstaget  konstant då jag var yngre. Köpte billiga kläder som aldrig riktigt funkade men de var ju så biiiiilliga och jag fick ju så myyyyycket för så lite peeeengar. Suck. Istället för att spara pengar så vågar jag påstå att det här hysteriska rea-shoppandet gräver onödigt stora hål i din stackars ekonomi. För även om en blus är billig så blir den  A) inte  snyggare B) inte bekvämare  C) inte gratis. Den kostar ju fortfarande pengar! Pengar som du skulle kunna lägga på något riktigt jäkla snyggt istället. Eller på en supergod lunch med en kaveri.

Jag menar inte att man ska slänga i Rea-shoppingen i väggen helt och hållet. Absolut inte. Ett av mina absoluta favoritplagg denna sommar köpte jag på rea hos Filippa K. Älskar. Måste visasa i nåt skede. Men lägg bakom örat att det antagligen finns en orsak till att just dessa plagg reas ut. Fundera om du verkligen tycker om plagget som det är eller bara kärat ner dig i prislappen. Och framför allt – passar det här plagget din egen livssituation, stil och kroppstyp? Det är punkter man ALDRIG kan kompromissa med, vare sig ett plagg kostar 3 eller 300 euro. Dina medmänniskor vet ju inte huruvida du betalat en smärre förmögenhet för ett plagg eller hittat det på rea för ett bra pris. Det spelar ingen roll. Däremot skall du aldrig någonsin behöva förklara dina kläder. ”Hej jag heter Elin, kul att träffas. Ja alltså min klänning är lite för kort men jag köpte den billigt på rea”.  Så gör man ju inte (hoppas jag!?). Behöver plagget några som helst förklaringar så är det bättre att låta vara oköpt.

Så nästa gång du handlar rea (kanske i Cannys outlet på lördag!) – var jäkligt kritisk. Lova mig det. Så kan jag lova att din ekonomi, garderob och framförallt ditt samvete mår mycket bättre.

elinsss.com 134 (3) Vad gäller min rea-shopping i Canny så hittade jag massor med fint, men kom sist och slutligen endast hem med en tröja. Det plagget passade mig och min evighetslånga kravlista.

Amen.

5 reaktioner till “REA-shopping

  1. Lysande text, Elin! Så många visdomar, uttryckta i så många fina formuleringar. Amen, säger jag också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s