elinsss.com 27C

Klädångare från Ompelijanmaailma

Det är på tiden att jag presenterar en viktig familjemedlem – klädångaren. Gjorde köpet redan för evigheter sedan, men i samband med husbygge, flytt och annat kaos har denna fått stå orörd i låda. Tills nu.

Hade länge sökt en sån där professionell klädångarna som används i butiker men de kostar snormycket – vi snackar många många hundralappar – och de billiga versionerna på Ostos-TV håller tyvärr inte måttet (har provat). Men så fick vi denna jäkel till jobbet/Canny – en budgetversion som fungerar! Så jag beställde hem en egen.

Men varför stryka överhuvudtaget då? Jo, främst för utseendets skull. Skruttiga kläder är ju inte så hett. Men då man stryker eller ångar kläder plattar man även till textilfibrerna och plagget tar därför inte åt sig smuts lika lätt, vilket ju i sin tur sparar på tvätt och slitage.

Denna klädångare ger tillräckligt med het ånga för att plaggen verkligen ska bli släta på bara ett par minuter. Eftersom plaggen hänger då man ångar dem undviker man dethär att det bildas veck nånstans, vilket är problemet med vanligt strykjärn. Vattnet värms upp på rekordtid och behållaren är löjligt enkel att fylla på. Hela härligheten är dessutom liten till formatet, försedd med hjul, och går enkelt att köra in i en skrubb eller skruva isär vid behov. Rekommenderar till alla som lik som jag får nippor av att stryka. Det enda lilla minuset jag ger denna är att den ibland skvätter vattendroppar. Dock så lite att det inte är av någon större betydelse, speciellt inte för oss som har stengolv. Men för att inte förstöra laminat- eller trägolvet kan man köpa en plastmatta från Axel Lindströms att ha under om man ångar mycket och ofta.

Gamla hederliga strykjärnet är numer ett komplement då riktigt kraftiga eller veckade plagg skall strykas eller i samband med att jag syr kläder. Resten sköter denna.

Väl spenderade 89 eurosar. Finns att köpa här.

elinsss.com 27D

 

 

3 reaktioner till “Maskinen som sparar en många nerver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s