Som vanligt inleder jag arbetsveckan ensam i studion på måndagar. Älskar känslan att sätta mig vid tillskärningsbordet med kalendern och min kaffetermos och se över veckan, strukturera upp arbetet i prioritetsordning. Planering. viktigt. När jag slarvar med planeringen faller allt. Som ett korthus. 

Från och med nu blir planeringen ännu viktigare för mig eftersom jag har vinkat hejdå till härliga Laila. Från och med februari jobbar jag själv. 

Redan inom ett år från det att nätbutiken lanserades, april år 2016, så anställde jag deltidshjälp i studion  för att företagandet skulle gå ihop med småbarnslivet. Först Elena, följande år Laila. Båda är grymt duktiga och utan dem hade jag antagligen inte kunnat hålla företaget flytande genom två föräldraledigheter. Evigt tacksam. Men barnen är snart 2 och 4 år (!), går på dagis, och blir allt mer självgående. Babyåren är förbi. Helt plötsligt. Det betyder att jag har möjlighet och lust att jobba mer och är inte i behov av lika mycket hjälp. 

Det finns tusen och en fördelar med att ha kolleger. Det är givet, och i framtiden ser jag mig vara omringad av ett grymt litet team. Men jag är inte ännu villiga att ge upp friheten att kunna jobba när och hur jag vill, kunna stanna hemma med sjuka barn utan problem eller ta en ledig onsdag om jag så känner för det. Det betyder inte att jag jobbar mindre för det – tvärtom så kommer jag som sagt att jobba mer – men känslan att själv kunna välja är för härlig för att avstå från.

Den flexibiliteten handlar inte heller endast om tid utan även om ekonomi. Genom att jobba själv blir min fasta kostnader vad gäller företaget löjligt låga och min egen lön ändå tillräcklig, utan att jag behöver lägga desto mer tid på marknadsföring som definitivt inte är min starka sida. Ekonomiskt sett kan jag, om jag så vill, ta en hel månad ledigt. När som helst. Det är en trygghet att veta. Med anställda har jag inte samma möjlighet. 

Så ja, man kan säga att jag gjort allting i lite omvänd ordning, men tydligen är det så v i gör i den här familjen. Det har funkat bra och magkänslan säger att det här beslutet är rätt, om än en smula vemodigt. Med andra ord är jag tillbaka i en situation där jag har lite mer jobb än vad jag egentligen hanterar. Dessutom kommer högsäsongen emot. Men vet ni vad. Det är inte bara bra. Det är fan lysande! Den här gången tänker jag inte se det som ett problem utan istället en möjlighet och jag har redan flera idéer på hur jag ska utveckla min verksamhet för att jobba mer effektiv. Tänkte skapa en tråd här som handlar om just effektivitet.

Magkänslan har aldrig svikit mig. Jag litar på den. 

 

Min älskade Yamato håller mig sällskap på jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s