En grej som pinat mig hela sommaren är det här med att fota produktbilder och inspirationsbilder till sociala medier. Hela min försäljning är nätbaserad och bilder och text är egentligen de enda verktyg jag har för att sälja. Med andra ord – bra bildmaterial är ohyggligt viktigt och där har jag lagt ner alldeles för lite tid och energi.

Jag är ingen fotograf, saknar mycket av de tekniska kunskaperna, och inte någon visualist heller. Ändå  tycker jag om bilder och är kräsen med helhetsintrycket. Jag har en vision men har bara inte fått det gjort. Istället slösat allt för mycket energi på att oija och voija mig över detta och förundrat mig hur i helsike modebloggarna bär sig åt. När hinner dom? Hur hittar dom alla fina ställen? Hur orkar dom fixa håret? Okej, inser att modebloggare sällan syr sina egna kläder. Det sparar ju en smula tid.

En gemensam nämnare för många av de inspirerande poddavsnitten jag lyssnat på de senaste veckorna (ska återkomma till dessa) är tanken om tid. Där säger alla samma sak – gör det bara. Vänta inte. Skyll inte ifrån dig. GÖR DET BARA. Idag. Nu.

Så det gjorde vi, Laila och jag. Torsdagens arbete avslutades med en halvtimmes fotografering utanför glassiga ABC (yess, jag menar bensinstationen). Laila fotar. Jag studsar på. Och bildbanken är påfylld. Roligt hade vi dessutom. Så enkelt.

Bara gör det. Nu.

Cassandra dress i färgen Heather grey (adlink). Älskar älskar älskar denna. Foto: Laila Paananen. 

6 reaktioner till “Bara gör det – NU

 1. Åh SÅN igenkänning på det där med att skjuta upp bilderna! Att måla tavlor och designa tryck går jättebra, men att få ut dem för att sälja, det går så pinsamt trögt. Att redigera dem – ännu trögare.
  Trots att mitt motto för övriga livet är Gör, bara gör. 😀

  Gilla

  1. Ja eller hur? Så himla konstigt hur sista klämmen kan vara knepig. Kämpa på. Begär hjälp av nån som vill hjälpa (inte tex min sambo 😅) och GÖR det bara. /Elin

   Gilla

 2. … och det blev ju superbra! 😍

  Känner SÅ igen mig! Jag är världsbäst på att hitta på ursäkter för varför jag inte kan göra det ena eller det andra just nu utan att jag behöver ha det och det före det ska bli av och det behöver vara golden hour och totalstädat och nya gardiner och rätt inspiration och rätt mängd tid och helst ska månen vara röd! Så onödigt. Bra med en liten påminnelse om att bara göra – den perfekta tidpunkten kommer ändå aldrig! ☝🏼

  Gilla

  1. Exakt! Ofta behöver omständigheterna inte vara perfekta för att resultatet ska bli bra. Jag menar en torsdag eftermiddag vid ABC är vad vi hade att jobba med och bra blev det 😅 Kör på och gör det du vill göra! Heija!

   Gilla

 3. Jamen exakt! Varför skjuter en alltid upp sånt som sist och slutligen inte tar så lång tid? Bäst är ju alltid att göra så fort som möjligt. För mig gäller det ännu mer för att jag aldrig vet vilka jobb jag får nästa vecka, hehe.

  Gilla

  1. Verkligen! Läste nyss i en bok att detta konstanta uppskjutande har ett namn – prokrastinering! Ska göra en större djupdykning i det 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s