elinsss.com jan14 16Hela söndagen låg vi som degklumpar i soffan och följd med politiska debattprogram på TV, Johan och jag, och åt vindruvor (LÖGN. Svenska Paradise hotel säsong 3 stimulerade våra stackar hjärnceller. Piiiinsamt. Samtidigt som vi med fysiskt våld tråmade in hemmagjorda burgare i gapet. Kiva så). Jag har ibland lite svårt att sitta still och slappna aaaaav en längre tid. Får lixom angst. Undrar om jag har någon form av bokstavskombination? Men min karl är väldigt väldigt duktig på att få mig att chilla. ”Jobbar man hela veckan är det inte mer än rätt att ligga i soffan på söndagen”. Eller en annan klassiker han brukar ta till – ”på den sjunde dagen vilade han”. Aktiva kristna som vi är. Not. Men han har ju så rätt, både Johan och Jesus. Och denhär söndagen funkade slappandet faktiskt lysande då jag hade en stickring att pynja med. Alltså HUR rolig grej? Har inte stickat på över tio år men då dessa beställdes in till eftis och barnen stickat som små tokar, med perfekt resultat, var jag tvungen att prova. Och nu är jag fast. Stickade ihop en tubhalsduk sådär hastigt och lustigt på söndag kväll. Den stal Johan ifrån mig. Så köpte mer garn och påbörjade genast en ny.

Plöstligt var det mega-enkelt att kasta ner röven i soffan en timma eller fem. Det kommer mera…

elinsss.com jan14 16bFörsta tubhalsduken producerad med stickring.

 

10 reaktioner till “Stickringar

 1. Ser spännande (?) ut! Köper man en sån i vilken handarbetsaffär som helst? Och om eftisbarnen klarade det är det kanske inte såå svårt 😉

  Gilla

  1. Haha skulle våga påstå att alla klarar av det här, med lite tålamod 😉 Men ringarna är svåra att få tag på, återkommer i ett nytt inlägg asap!

   Gilla

   1. Ok, kiva! Pirjon lanka ja neule i Karis har ju ”alltmöjligt och lite till”. Kanske kan hon ta in om hon inte redan har i sitt sortiment..?

    Gilla

 2. Åh så kul det låter! Det skulle jag vilja prova att göra, men jag kan inte sticka alls. Har försökt flera gånger men jag tycker att det är så svårt. Kan inte du visa steg för steg hur man gör en sån här fin halsduk? Hade varit såå snällt,

  Kramar en trogen läsare :))

  Gilla

  1. Jamen självklart kan jag det! Ska skriva ett mer ingående inlägg då jag har tid. Fick en till halsduk färdig idag 😉

   Gilla

 3. Men vilken kul liten grej, hann tänka att en sån där måste jag nog kolla upp vart jag kan köpa, kom sen på att jag har ca 14 andra projekt som jag kanske ska göra klart först innan jag drar ihåg med ngt nytt, ha ha. Förstår att Johan snodde åt sig första ”tuben”, skulle jag med gjort :).
  Hoppas du har en kanonbra torsdag!?.
  /Nilla

  Gilla

  1. haha lite samma här. Enmiljar grejer som borde fixas. Men det är avslapnande att sticka i soffan om kvällarna (hej tanten lixom). Ska berätta mer om dessa fenomenala ringar i nåt skede! Och lycka till med att avsluta din projekt 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s