Nu har jag tagit tag i det. Hälsan. 

Jag har tidigare flyktigt berättat att jag inte riktigt känner igen min kropp. Sedan knappt ett år tillbaka upplever jag mig ofta gå på högvarv och orka mer än jag borde, för att sedan dyka ner i en trötthetssvacka utan dess like. Ytterligare har vi det här med vikten som jag har SÅ MYCKET att säga om. Jag har alltid varit slank, det är inget fel med det, men just nu väger jag flera kilo under min normalvikt även om jag inte konditionstränar överhuvudtaget. Lyx att vara smal, kan man tycka, och jag vet att detta kan var en nål i ögat för många som kämpar med överlopps kilon. Det är ändå inte så enkelt att kämpa i andra änden så att säga. Jag kommer att återkomma till det här när de första provsvaren har kommit. 

Igår var jag nämligen till läkare – han fattade verkligen vad jag menade – och i morse till labben för blodprover samt EKG/hjärtfilm. Det vi i första hand misstänker är störningar i sköldkörteln eftersom det är något som finns i släkten och skulle förklara alla mina symptom. Ferritinerna kollas även upp (tackar för era tips!). EKG togs då jag stundvis har rytmstörningar i hjärtat. Som förutspått syntes inget på detta prov – man ligger sist och slutligen endast någon minut på britsen – men sköterskan reagerade på att jag hade väldigt låg vilopuls. Den låg kring 50. Det är väl endast toppidrottare som har så låg vilopuls, inte en företagande småbarnsmorsa som flåsar av att bara gå upp för trapporna?

Vad vet jag, någon läkare är jag inte. Om det är så att min kropp är som den ska vara. Att allt ser bra ut. Då accepterar jag det, försöker äta mer, sova mer och köper kläder i mindre storlek. Inga problem. Men att vara konstant småorolig – det orkar jag inte med längre. Bollen är nu hos läkaren. 

Bandaget matchar min ”nya” byxor som jag hittade på loppis häromdagen. Alltid något.

2 reaktioner till “Toppidrottare eller företagande småbarnsmorsa?

  1. Ser att du ännu använder dina birkenstock. Vad tycker du om dem? Har länge funderat på nya skor till jobbet och valet står mellan birkenstock eller Nike. Beslutsångest

    Gilla

    1. Jag har tyckt om dem! Tycker det är skönt med en sandal som inte sitter för tight. Står mycket och får lätt sendrag av dåliga skor men inte av dessa. Så jag kan rekommendera dem som arbetsskor. Notera dock att det finns olika modeller. Jag har den smala varianten 👍🏻

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s