Har gått omkring med en liten (ENORM) angst i kroppen den senaste veckan. Dynet är för kort, viljan är för stor och tidsbristen för tight. Mitt problem är att jag inte kan släppa jobbet då jag kommit hem. Surprise surprise. 50 timmars arbetsvecka är väl inte så farligt, om jag bara skulle låta bli att maila producenter i Asien kl 2 om nätterna och dröma om instrukioner till fabriker eller – ännu värre – jobba med en hög egna projekt på sidan om. Det, i kombination med att planera vårt hus, fixa banklån, köpa julklappar, och försöka föra ett social liv kan inte bli annat än bedrövligt. Jag är och ser bedrövlig ut. Sant. Men efter julen ser vi resultat av allt arbete. Krigar nu sista veckan i Helsingfors och tänker sedan ta jullov från allt. EXAKT vad jag behöver.

Får lite angst av att tänka på hur det gick för Camilla Norrback. Nyss prisvinnare på Finska ELLE Style Awards. Nu konkan. Ena dagen upp, andra dagen ner.

camilla KLNNIN~1 norrback-aw-2012-1024x682

Modeföretaget Camilla Norrback AB har gått i konkurs bara veckor efter att bolaget förärats finska Elle Style Awards. Men designern är fast besluten om att ta nya tag.

– Det är oerhört tråkigt och kom som en kalldusch, jag, vd Margret Pinto och alla medarbetare har arbetat så hårt. Det beror framförallt på två faktorer; ekonomin i Europa och att sviterna efter 2008 fortfarande sitter i och att många butiksägare inte betalar fakturorna i tid. Det andra är att den investerare vi hade inte ville fortsätta att satsa och det är de som sitter på pengarna, säger Camilla Norrback. Nu hoppas designern på ett nytt samarbete. – Men helt svart är det inte och jag har landat på fötterna igen och har många intressenter från bland annat Sverige, Finland och Kina, om vi fortsätter beror på om jag får ett bra anbud. Får vi till ett bra och lockande samarbete så omorganiserar vi för att fortsätta. – Det är tråkigt också ur ett större perspektiv då det blir allt svårare att driva ett mindre modedesignföretag i Sverige i dag. För oss känns det också väldigt surt då vi nyligen vann finska Elle Style Award för bästa kollektion 2012. Det var bara en månad sedan och kändes som en rejäl skjuts framåt och som en fin klapp på axeln för allt arbete och sedan kom det här. PH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s