Höst. Mörk. Regn. Bilar. Min största rädsla vad gäller kidsen är att de ska bli påkörda av bil. Vore i och för sig inte så kuligt att själv bli under heller. Eftersom jag är uppväxt på landet där gatubelysning inte finns så har jag flera gånger varit med om nära-ögat situationer, främst då jag själv suttit bakom ratten. Jäkligt obehagligt att upptäcka någon i mörkret i sista sekund. Det absolut fiffigaste hjälpmedlet för att undvika något sådant är reflex.

Själv använder jag alltid reflexväst då jag är ute och kutar eller leker med barnen i skymning. Reflexbanden som man slår runt armar och ben är även fiffiga men båda ovannämnda är man tvungen att komma ihåg att ta på. Det kan vara en utmaning, bland alla trehundramiljarder andra grejer man ska minnas i vardagen.

Jag blev därför lite begeistrad då jag hittade dessa reflexremsor i vår lokala K-marker! Avlånga, med en ögla i ena änden så att de kan fästas i en dragkedja utan några nålar och grejs. Fiffigt så det förslår. Jag hade tänkt använde dem till barnens jackor men köpte sedan en förpackning till mig och Johan också. Inget som säger att vuxna inte kan ha Lilla My dinglandes i dragkedjan, speciellt då det kan rädda ens liv. Dessa ersätter inte reflexvästen som är absolut bäst enligt mig, men funkar som ett bra tillägg. Bättre lite än inget alls.

Iväg och köpa reflex om ni inte redan har. Gärna av alla former. Nu. Genast.

2 reaktioner till “Fiffiga reflex

  1. Tack för tipset! Jag skulle behöva en sådan reflex, ska hålla utkik när jag far å handlar:)

    Gilla

    1. Ja dessa är söta och praktiska för både barn å vuxna. Fanns en skild reflex-ställning i K-Market 👍🏻☺️

      Gilla

Lämna en kommentar