Vad vill du läsa?

Jag lyser med min frånvaro, som vanligt denna tid på året. Jag har tillbringat helgen på stugan med familjen och glömt bort att världen existerar, bortsett från en timme vid datorn. Men det känns nog inte som jobb att editera bilder med ett skumpaglas i handen och utsikt över blomstrande träd och nakna barnrumpor som springer över gräset. Ahh, ljuva sommar. Jag tänker inte – och det bör ingen annan heller göra – ursäkta mig för att tiden vid datorn blir knapp denna tid om året.

De gånger jag tar mig tiden så ”skriver jag för min egen skull”. Ja den meningen har man hört förr. Även ifrån mig. Men det gör den inte mindre sann. Till stor del handlar skrivandet om att tillfredsställa behovet av att analysera mig själv och min egen verksamhet. Sätta ord på surret i huvudet. Det är därför det faller mig mest naturligast att skriva om företagandet. Men det är även en kanal för mig att nå ut till er. Bjussa på något. Hjälpa någon. Ge en möjlighet för andra att känna igen sig, för det tröstar och stöttar. Åtminstone har andras tankar och texter stöttat mig.

Så därför frågar jag er – och passa på att svara nu, anonymt om du så vill, för jag lyssna – vad vill du helst läsa? Är det tips kring material i kläder? Tips inom klädvård? Slow Fashion? Vardagsliv? Företagandet som småbarnsmamma? Modeindustrins utveckling? Mental träning? Entreprenörskap? Designprocessen? Tillverkningen? Vad vill du ha mer av? Ska det vara en blandning av allt? Vardagligt och lättsamt eller teoretiskt och informativt?

Den finaste komplimangen jag någonsin fått lyder : ”du inspirerar mig”. Hjälp mig att göra mer av det.

Ps1. Jag bjussar mer av vardagen på instagram @elinsandholm

Ps2. Nicolie short dress i färgen Lavendel är på kommande i begränsad upplaga.

 

Hälsningar från Gdansk

Vilka sköna dagar i Polen. Att bara vara jag och Linda. Anpassa tiden efter vad vi två vill göra. Vilket är äta, dricka Prosecco, och faktiskt fota lite inspirationsbilder till min hemsida. Utnyttjar fördelen att resa med en vän som är fotointresserad.

Ellen dress. Mer bilder på min instagram @elinsandholm

Jag har nämligen med mig en ny produkt som vi utvecklar med Laila som bäst – Ellen dress. Något helt annat än vad vi gjort tidigare men det är åt det här hållet vi vill gå. Klänningen på bild sydde Laila bokstavligen en dag innan jag åkte. Det är en prototyp men fungerande sådan och jag testat nu passform och användning i praktiken. Helsåld redan. Kommer antagligen att bo i t-skjorts versionen av denna.

Ikväll åker vi hem igen. Två dygn har känts som en vecka. Guld för själen. Tack vännen.

Sthlm

Det blev en spontan långhelg i Stockholm  för mig och Sigge. I sista  minuten bjöd vi med oss för att hälsa på min bror och hans fru – men framför allt deras nykläckta son Neo. En ny guldklimp till familjen.

Det blev en jäkligt najsig helg med hela kärnfamiljen och många släktingar därtill. Och än en gång får jag tacka mitt jobb som företagare som möjliggör dylika spontantrippar (bilder bjussar jag på min privata instagram @elinsandholm)

Visst, nu har jag jobb att ta igen men det är det värt. I morse när vi landade innanför dörren hemma var både jag och Sigge dessutom så trötta att vi tog en ledig dag. Sov tre timmar på dagen, tätt intill varan. Lyx. Inte så välförtjänt men det behövdes tydligen. Och när sambon kom hem åkte jag iväg och jobbade kväll i studion istället.

Imorgon ska ”projekt studio” inledas. Ikväll lyckades jag få upp en hylla. Alltid något.