Elin Sandholm, e/s

logo miniatyr

Välkommen till e/s design bloggen skriven av Elin Sandholm.

Jag är en 28-årig Karisbo, formgivare och egenföretagare med ett brinnande intresse för klädkonstruktion och -kvalitet. I denna blogg delar jag med mig av min kunskap vad gäller just kläder, kvalitet och hållbar livsstil. Målet är att hjälpa andra att konsumera mindre och bättre och bygga upp en garderob du själv älskar, vilket på lång sikt även gynnar miljön. 

För att läsa alla inlägg  – gå till Alla inlägg. Är du intresserad av ett specifikt ämne kan du välja någon av kategorierna ovan.


Letar du efter e/s design officiella hemsida och nätbutik? Den hittar du här >> www.es-design.fi

IMG_1654 elinsss.com 167c(8)

Om Elin Sandholm

Sedan barnsben har kläder, sömnad och att producera med händerna intresserat mig och drömmen om att driva ett eget företag inom klädbranschen vuxit sig allt starkare. Valet att studera kläddesign föll sig därför naturligt och våren 2011 avslutade jag fyra år av designstudier vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo med titeln Formgivare Yh som resultat.

Efter några lärorika år som designassistent i Helsingfors grundade jag företaget E/S Design. Verksamheten började som en hobby i form av en traditionell sömnadsateljé med mycket korrigeringsarbeten samt skräddarsydda brudklänningar och festplagg.  Under det senaste året har jag fokuserat mer på min dröm om att lansera en egen kollektion kvinnokläder. I mars år 2016  tog jag ett stort kliv mot målet genom att lansera en egen nätbutik. Tack vare mitt stora intresse för mönsterkonstruktion och hållbar livsstil har verksamheten inriktat sig på multifunktionella kläder där kvalitet, mångsidighet och etisk tillverkning är viktigare är mode och trender. Mer kring dessa ämnen hanterar jag här på bloggen och tanken är att sprida kunskap om hållbar konsumtion vad gäller kläder och textil.

På sidan om företagandet arbetar jag som textillärare vid Yrkesskolan Axxell och Karis Svenska Högstadium. Min passion för kläder och kvalitet sprider jag även genom föreläsningar i Svenskfinland.

Läs mer om företaget e/s design på vår officiella hemsida >> www.es-design.fi