Jag har inte skrivit på ett tag även om jag velat. Kanske för att jag inte riktigt vågat. Vi lever i tider just nu där det kastas mycket kritik och hat omkring överallt. Det är inget konstigt. Rädsla och ovisshet tar sig uttryck på olika sätt och det är fullt förståeligt att många saker upplevs som banala i jämförelse med kris och död. Vissa vänder sig till hat, andra till humor. Själv hör jag till den senare. Jag tänker ändå lägga privatlivet och de känslorna åt sidan och hålla mig till ämnet jag främst skrivit om här – företagandet ur mitt eget perspektiv.

Alla lider mer eller mindre både fysiskt och ekonomiskt nu. Även mitt förteg. För att uppnå mina omsättningsmål, och överhuvudtaget kunna lyfta någon lön, borde jag dra in ungefär 5000 € i månaden. Början på året har sett bra ut. Men sedan PANG. Allt står still. Det säger sig självt att läget inte är lysande och jag borde kanske vara vansinnigt orolig. Men vet ni, på något konstigt vänster så är jag inte det. Mitt i denna kaotiska världskris så finner jag lugn. Kanske just för att mina problem är väldigt små. Några tusenlappar hit och dit spelar sist och slutligen inte så väldigt stor roll. Jag vet att det finns företag som mister miljonbelopp just nu. Jag lider med dem, men är inte en av dem. Istället ser jag denna ovissa tid som en möjlighet för mig att förverkliga allt det jag inte hunnit med. Att starta om från ett städat, desinficerat bord. Det är nu jag vågar ta drastiska beslut. 

Jag söker de stöd som finns att få och har ett nätverk som kan hjälpa mig vid behov. Bankerna gör ett jäkla hästjobb just nu och jag är imponerad av deras tillmötesgående inställning och snabba tempo. Barnvaktandet är som att lägga pussel – det kräver ansträngning men det går. Arbetstiderna spretar men vi är ändå mycket tillsammans. Det känns som om min lilla värld är ett team där alla vill hjälpa varan. Det är väldigt vackert. 

Jag är orolig men inte rädd. Jag är på min vakt men lugn. Det kommer något positivt ur detta. Det är jag säker på. Livet går vidare, på ett nytt sätt. Så även E/S DESIGN. 

Foto: Rebecka Hägert

 

2 reaktioner till “I krisen finner jag lugnet

    1. Ja det tror jag verkligen. Värden har repat sig efter kris förut 🙌🏻 Jag tror en positiv inställning kan bidra. Vi kämpar på och gör vad vi kan!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s