I kommersiellt samarbete med e/s design

Nya plagg – nytt företag. Eller så dramatiskt är det nog inte men dessa två plagg är introduktionen till det förnyade e/s design som jag babblat om. Emilia blusen och klänningen lanserades för exakt en vecka sedan och jag måste medge att det var lite extra nervigt att lansera dess så de skiljer sig så mycket från det jag tidigare gjort. `Dessa är jag – riktiga jag – och på något vis blir det skrämmande att visa det. MEN de har fått grymt bra respons och några är redan levererade som julklappar så det känns härligt. Stor lättnad. 

Jag har i ett par veckor försöket skriva ihop ett inlägg om vilken riktning mitt företag är på väg att ta och vad som egentligen ändrar, men får inte riktigt till det. Kanske för att förvandlingen fortfarande är på hälft och jag inte riktigt själv vet exakta utfallet. Sakta men säkert tar ändå ett nytt företag form jag skiftar från att vara dunder-peppad och super entusiastisk till att tvivla på allt jag gör och tycka att jag är en oduglig jävel som inte kan ett skit. Skrev en årsbudget för år 2020 tidigare i veckan vilket gjorde mig spyfärdig. Sedan klämde jag på de nya tygerna jag jobbar med – sammet, bomullssatin, rostfärgad viskos, mesh och tyget nedan – och känner att det kommer att bli fantastiskt. Backar och dalar.

 

Emilia gruppen är en kimonoinspirerad modell med lösare passform och stor ärm, utvecklad från min gröna brudklänning (yep en version i slätt tyg är även på kommande). Det ljuuuvliga tyget är halvtransparent med hängande tofsar, visserligen i polyester vilket är en kompromiss då syntet inte är det trevligaste mot huden. Däremot håller det väldigt bra – blusen ändrar inte det minsta i tvätt! Istället har jag lagt in ett foder i mjukaste viskosen som både andas och är behagligt och svalt mot huden. 

Dessa plagg är alltså inte extremt multifunktionella som mina övriga plagg (en av flera förändringar) men kan vändas och bära med v-ringningen fram också. Jag strävar fortsättningsvis att göra plagg som är så mångsidiga som möjligt. Blusen i vitt har jag redan använt vid tre tillfällen och fler lär det bli. Eventuellt redan i övermorgon på julafton, om jag inte hittar en sådan där ful jultröja som jag letat efter. 

 

Emilia blouse och dress finns i svart och vitt. 

Jag ska återkomma gällande mina backar och dalar och de förändringar som är på gång men imorgon är min sista arbetsdagen för i år. Sedan ska jag avnjuta jullov med min familj och riktigt på riktigt vila och må bra. Jag hoppas du har möjlighet att göra det samma. 

GOD JUL

 

2 reaktioner till “Ny produkt – nytt företag

Lämna en kommentar