Igår hade jag en sådan där perfekt arbetsdag, där allt flöt på och jobbet kändes riktig riktigt roligt. Är ledsen att behöva erkänna det, men många dagar har varit tunga under sensommaren. Motiga. Ivern har inte funnits där. Igår var en helt vanlig tisdag men ändå annorlunda. Inledde dagen med att en sprallig liten Charlie mötte mig i köket innan morgonkaffet. Bara en sådan sak kan förvandla ens humör. 

Min syster gjorde mig sällskap på jobbet och skötte bokföringen för augusti och betalade räkningar – så befriande att hiva över det ansvaret på henne – medan jag sydde klart fyra klänningar i grönt. På förmiddagen gjorde jag ett kort stopp i lokala klädbutiken Canny för att plocka ut kläder till ett jobb och lunchade sedan med en av mina äldsta och bästa vänner. Tillbaka till jobbet, sy ytterligare några produkter, svara e-post, beställa material till två stora projekt, hämta barnen kl 16. Båda på gott humör. De älskar dagis.

Vi hann prata om dagen och sedan körde mina man och äldre sonen iväg till gymmet, Charlie hängde hos faffa medan jag fotade ovan nämnda jobb i en timma. Hem, besök av en vän, leka i parken, kvällsmål, natta barn, film och popcorn och editera bilderna från soffan. Fotboll på TV betyder att jag kan jobba utan dåligt samvete. Därmed gillar jag fotboll lika mycket som min man, men på mitt vis. 

Jag älskar sådana här upplägg där arbetstiden flyter och jag kan ha långa uppehåll när jag vill. Över en timmes lunch är inte alla förunnat. Det är så här jag vill jobba. Med olika projekt, variation och flexibla tider. Jag inser att alla dagar inte kan bli sådana, ibland är tidtabellerna för pressade och allt jobb är inte alltid roligt, men redan två dagar i veckan med liknande upplägg vore fantastiskt. Det ska jag sträva efter. Jag vet ju redan hur det uppnås – med god planering.

Idag blir troligtvis en liknande dag. Hurra!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s