Ny vecka. Nya möjligheter. Jag kämpar fortfarande med att komma ikapp efter sommar-kaoset men är övertygad om att DETTA är veckan då jobbet inte längre flåsar mig i nacken. Å andra sidan har det ploppat upp nya härliga projekt … Hm. Jag får snopet inse att jag inte kommer att kunna åta mig allt jag vill. Men vi återkommer till det.

Idag ska jag påminna mig själv om mina egna ord. En fin artikel skriven åter igen av härliga Michaela. Hela artikel hittas här.

Elin Sandholms 5 tips för bättre ork och motivation


1. Ägna mycket tid åt planering.
 Som företagare finns det alltid mer att göra, jobbet tar aldrig slut. Det kan kännas mentalt tungt, men med god planering kan du känna dig färdig för dagen.

2. Fokusera på det du är bra på och outsourca resten. Då maxar du din tid som i något skede kommer att bli en bristvara.

3. Jobba med mental träning. Om du inte gör det utnyttjar du 30 procent av din kapacitet. Om hjärnan inte är med på noterna, maxar du inte din potential.

4. Stäng av alla aviseringar på telefonen. Då kommer du in i ett bra arbetsflow och slipper ha jobbet flåsande i nacken på din lediga tid.

5. Belöna dig själv. Små belöningar för delmål och stora belöningar då stora mål nåtts. Det fungerar som bränsle för fortsatt jobb.

Nu kör vi! Kortsiktiga belöningen, om jag lyckas få veckans jobb gjort, är att i helgen designa och sy min egen brudklänning. Det om något sporrar att jobba järnet.

2 reaktioner till “Balans som företagare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s