Från företagsutveckling och ekonomi till att märka barnens dagiskläder. Det svänger mycket här på bloggen, men det är min vardag. Jag vill bjuda på ett tips som eventuellt kan underlätta din!

Innan jag fick barn föreställde jag mig att jag skulle vara den där mamman som alltid har koll på alla barnens dagislappar, omsorgsfullt märker deras kläder och aldrig ramla in genom dörren flåsandes ”ursäkta att jag är sen”. Tja. Det blev inte riiiiiktigt så.Flåsar gör jag inte så mycket, även om jag stundvis kommer tio minuter sent. Dagispersonalen har alltid varit förstående och själv har jag varit noga med att alltid lämna telefonen och stressen i bilen då jag plockar upp barnen från dagis. Det mötet är sist och slutligen dagens viktigaste. Däremot är jag den morsan som aaaaaaaltid lånar en bläckpenna för att i sista sekund skriva namn i barnens regnbyxor. Eller mössor. Eller handskar. Eller vad det nu kan vara. Stora fula bokstäver med bläck eller sprittusch. SIGGE. CHARLIE. Bör tilläggas att 90% av våra barns kläder är begagnade så ofta finns där redan ett namn på lappen. Då är det inte så lätt att få till det.

Tills nu.

Via Ikast Etiketti – som bland annat levererar storleksetiketter till mina produkter – så hittade jag namnmärken till barnens kläder. Sådana som man designar själv och sedan stryker på. (Vem tusan orkar sy lixom? Säger hon som äger 9 symaskiner och syr varje dag….). Fick hem märkena för några veckor sedan och blev positivt överraskad över hur smidigt det var att fästa dem.

Instruktionerna som medföljde var dock felaktiga och orsakade några svordomar där till en början. Istället för att klippa ut ett märke, enligt instruktionerna, så ska man dra bort det från arket likt ett klistermärke, lägga på rätt plats och sedan stryka med ett silkespapper emellan i ungefär 10 sekunder. Voilá! Klart. Märkena tar fast på de flesta ytor och sitter som berget. Gummistövlar, exempelvis, som inte har någon lapp där namn kan skrivas. Testade tvätta i 40 grader också, utan några problem. Dessutom är märkena så pass fina tycker jag, att jag fäste dem på yttre sidan på vissa mössor.

Så dagens två tips som gör din vardag lite lättare och härligare lyder alltså: beställ hem strykbara namnmärken från Ikast Etiketti och lämna stress och telefon i bilen då du plockar upp dina älskade barn från skola eller dagis.

Med det säger vi trevlig helg!

2 reaktioner till “Märka barnens kläder smidigt – Ikast Etiketti

  1. Och jag igen tänker vem tusan orkar stryka 😀 tycker det är så behändigt att bara klottra dit namnet på nån lapp med tusch.

    Gilla

    1. Haha ja så kan man tycka. För oss är problemet är att 90% av barnens kläder är begagnade så på lappen finns redan ett namn. Att sedan skriva över blir aldrig bra. Man ser knappt vad det står 😅 Så dessa lappar är då jätte bra att lägga över. När strykjärnet väl plockats fram tyckte jag det gick snabbare att stryka än att skriva.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s