Plötsligt hade två veckor gått igen. Det HÄNDER så mycket just nu att jag har svårt att ta in allt. Just nu sitter jag på golvet hemma – min standard plats även om vi har en soffa för typ åtta pers – med A Star is born filmen rullandes i bakgrunden. Sambon och barnen är på stugan så jag har jobb-maraton på gång. Jag kom nyss hem efter tolv timmars arbetsdag och erkänner att jag njuuuuuuuter av tomt hus. Tyst. Stilla. Det händer inte ofta. En möjlighet för mig att processa och kyla av hjärnan som kokar. Min plan är att just nu ösa ut allt som finns i huvudet, så ordnar jag upp det senare.

För att komma till nästa nivå med företagandet så har jag anmält mig till GROW4, en utbildning riktad till småföretagare som vill växa och leva på sin verksamhet. Kursen drar igång i höst och jag kan inte beskriva hur ivrig jag är på att får hjälp av andra som bär på mer erfarenhet och kan ge mig nya synvinklar. Bara genom att anmäla mig till kursen fick jag nya perspektiv och vågade ta beslut som pinat mig.

Min kalender har även övergått helt till digital form de senaste veckorna vilket jag aldrig trodde skulle ske, gammalmodig som jag är vad gäller dokumentation. Beställningslistor och budgeter finns nu i strukturerade listor, tillgängliga både via telefon och dator. Ah, vad tillfredsställande. Jag har även börjat använda fenomenala appar som gör det lättare för mig att komma ihåg småsaker, prioritera rätt och få en överblick över jobbet som ska göras.

Även lanserat en ny färg i nätbutiken – Aqua (reklam). 

Där har vi en sko som klämmer på tok fört mycket nämligen. Prioriteringar. De senaste veckorna har jag levererat vad som känns som en miljard beställningar och jobbar järnet i hopp om att kunna njuta av en semestervecka med familjen. Ser dock inte lovande ut. Precis när jag kommer ikapp ploppar det upp något nytt som jag glömt eller inte kan eller vill tacka nej till. Som exempelvis en balklänning till min kusins dotter och en brudklänning till en vän. Roligt men tidskrävande.

Jag har även gjort väldigt många människor besvikna den senaste tiden. Räknar jag antalet missar vad gäller jobb under juni månad så räcker nog inte fingrarna på ena handen till, kanske inte ens båda händerna. Söta öde. Inget är tyngre jobbmässigt för mig än att göra folk besvikna. Ända hamnar jag ofta i precis den situationen, främst då jag är sämst på att säga nej. Jag har hittat ett mönster med mig själv där slutresultatet så gott som alltid är en fenomenal lösning. Vägen dit är dock ibland onödigt utdragen och tung. Ska klura mer på detta.

Nytt just nu – mycket på grund av ovan nämnda missar – är att jag inte längre tar emot kunder för provningar i studion. Tiden och orken räcker inte till. Jag bad till och med min syster att avboka de provningar som redan var insatta (på tal om att göra folk besvikna – check!). Men istället utvecklar vi en ny tjänst: Home Fitting. Jag tror det kommer bli fenomenalt. Utöver den nya tjänsten kom jag även nyss på en idé hur jag kan påskynda en del av leveranserna, då den nuvarande leveranstiden på mina produkter, 10-15 arbetsdagar, ofta är för lång för kunder som är vana att få hem leveranser inom ett par dagar. Lösningen kräver endast några åtgärder i nätbutiken som jag kan fixa kanske redan i helgen. 

På tal om min syster, hon har fått titeln assistent och ekonomiansvarig och sköter numer alla fakturor, bokföring, en hel del av e-posten och diverse andra uppgifter. Grym lättnad.

Bland allt detta kaos så lever jag samtidigt DRÖM sommaren. Varje kväll har varit så himla härlig. Jag menar grannen har pool. Behöver jag säga mer? Barnen springer omkring nakna. Grannar kommer och går. Ibland har vi gården full med spontat besök. Små utfärder. Helger på stugan. Huset är kaos men skit i det. Det är såhär sommaren ska vara tycker jag, bortsett från jobbet som inte riktig löpt som på Strömsö. 

Aaaah vad mycket på en gång. Min avsikt är som sagt att mer i detalj gå in på allt detta. Sakta men säkert. Det blev en lång, konstig monolog detta. Ni hade uppenbarligen inga åsikter vad jag ska skriva om så lär bli monologer även i framtiden, pah! Om du har orkat läsa såhär långt förtjänar du någon rolig nyhet på slutet. Jag har friat till min sambo också. I höst står det Skogberg på mitt körkort.

Hej juli. 

5 reaktioner till “Allt och lite till

 1. Åh grattis Elin! Och gud så roligt med kurs/examen! Lycka till med allt!

  P.S. Hehe, rätt bra att sambon har efternamn som börjar på S. 😉

  Gilla

  1. Tack! Och jaaa det är igen slump att företaget heter E/S Design och inte Elin Sandholm 😅

   Gilla

  1. Tack så mycket! Svårt att avgöra vad som kan intressera eller inspirera andra. /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s