Jag har i ett par veckors tid haft för avsikt att göra ett ”en-vecka-som-företagare” inlägg där jag alltså lite mer i detalj berättar vad jag egentligen gör om dagarna. Är det något som kan intressera? Själv ääää-hääälskar jag när andra berättar sådant.

Förra veckan blev dock K-A-O-S så jag glömde dokumentera och veckan innan det var likadan. Eeeh, jo. Det beskriver kanske tempot just nu och i väntan på vecko-inlägget så tänkte jag istället att det vore fiffigt, främst för min egen del, med en månadsgenomgång: vad har hänt på jobbfronten i april?

  • Planerat och genomfört ett grymt evenemang i Vasa tillsammans med VERKET. Njuter ännu av minnet från detta.
  • Föreläst om Kläder och Kvalitet i Ekenäs och Borgå och deltagit i Kvinnoförbundets seminarium om Jämställdhet.
  • Svarat på vad som känns som en miljard mail (ligger fortfarande lite efter, kämpar!) .
  • Bytt bokförare och skolat in min syster i kvitto-organiserandet så att jag slipper det kaoset.
  • Lyssnat på närmare 30 poddar medan jag jobbar, främst inriktade på mental träning.
  • Fått besök till studion av två olika grupper och presentera min verksamhet.
  • Haft 22 privata kundprovningar.
  • Inte att glömma – producerat och levererat 48 plagg. Alla kläder sys och packas som bäst av mig personligen.

Inte kattskit, som man brukar säga. Sedan finns det såklart enmiljard smågrejer att tillägga och sådant som alltid ska göras – beställa material, olja maskiner, uppdatera nätbutiken, listan tar aldrig slut – men punkterna ovan ger en uppfattning om hur mycket som verkligen ryms på en futtig månad.

Luktar det skryt? Ja det är exakt det jag försöker göra så att min egen lilla tafatta hjärna ska förstå att jag faktiskt åstadkommer MASSOR även om det sällan känns tillräckligt. Jag har insett att jag alltid kommer att vilja mer och min instinkt är att kuta framåt när en lugn promenad istället vore att föredra. Helst av allt vill jag vara alla till lags. Det är bara så. Därför har det blivit extremt viktig för mig att verkligen sätta mig ner och gå igenom vad som blivit gjort. Jag sparar därmed alla to-do listor och återgår ibland till målsättningarna för att kolla att jag är på rätt bana. Det är nämligen inte så självklart som det låter. Dessutom har jag lyckats hålla fast vid mina lediga fredagar med kidsen. Otroligt att det går.

Eller går och går. Det gör ju inte det, egentligen, eftersom jag är totalt jäkla färdig. Jag kom hem tidigt från jobbet idag och sov två timmar dagssömn med barnen, med lipen i halsen.  Känner att det blivit mycket negativt på senaste tiden så pantar på det ett tag, men lustigt nog är det efter sådana här dagar jag får de bästa insikterna och kläcker de bästa idéerna. Så även denna gång.

 

Det är inte alltid guld och gröna skogar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s