Hållbara sugrör från Popana i Ekenäs.

 

För ett tag sedan började jag med rutinen att laga smoothies till morgonmål några dagar i veckan, helt enkelt för att få i mig mer vitaminer och fibrer. Mår jag bra så orkar jag även jobba effektivare och njuta mer av hela dagen, och säckar inte ihop som en pösmunk i soffan på eftermiddagen … vilket är riktigt jäkla najs ibland det också.

Jag är ingen eko-tant rakt igenom (inte än åtminstone) och lever inte felfritt, även om mitt ekologisk tänk vad gäller kläder sakta men säkert kryper sig in i vardagslivet också. Kompost, sortering, konsumtionsprinciper. Men vet ni jag tycker inte man behöver leva felfritt. Man kan börja med väldigt små saker för att leva bättre, utan att sätta någon stämpel på sig själv. Vill du minska på köttet? Fint – gör det. Du måste inte kalla dig vegetarian för det. Vill du minska på plasten? Gör det. Ingen stryper dig om du glömt tygkassen hemma och råka köpa en plastpåse nu och då. Vill du sortera? Gör det. Planeten faller inte i bitar omgående om du en vecka inte hinner.

Jag tror starkt på att man kan leva lite lite bättre varje dag. Att inte göra allt men ändå göra något. Vad jag upplevt är att jag mår bra av att göra bra och plötsligt känns alla andra alternativ …otänkbara. Ett pyttelitet steg kan vara att köpa sugrör i metall, som jag gjorde häromdagen. Eller att haka på Marthakursen som Sigge & jag ska delta i på fredag här i Karis; att lära oss använda mer ägg i matlagningen för att – för vår del – minska på köttet.

Små små steg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s