Något jag varit väldigt noga med under hela min så kallade företagarresa är att inte jämför mig med andra. Ingen har likadana förutsättningar och mål som jag har och då är det inte heller logisk att jag jämför mig med andra, vare sig med företagare, familjer eller mammor. Att inspireras är däremot en helt annan sak.

Min bror berättade för ett tag sedan något som jag kan relatera till. Han berättade om en före detta kollega som är i processen att eventuellt byta jobb. Löneförhandlingen handlade ändå inte om pengar – lönen som erbjöd var mer än tillräcklig – utan han förhandlade istället om tid. Kortare arbetsdagar. Mer tid med familj. Klokt.

Notera att jag absolut inte tycker att det är något fel med att jobba mycket. Nej nej nej. Jag prioriterade själv att jobba en del till och med under min föräldraledighet med motiveringen att jag då hinner bygga upp mitt företag och i långa loppet kunna bestämma över mina arbetstider. Någon annans motivering är kanske en lång semester med familjen eller en fin bil. Inget fel med det alls. Det är inget skamligt i att tycka om sitt jobb eller viljan att tjäna pengar men det är bra att notera motiveringen, eftersom den lätt tappas bort när dagarna är tunga och allt känns förjävligt och man intalar sig att ”det inte går” på något annats sätt. Det går visst. Det kanske kräver vissa uppoffringar bara. 

Jag brukar påminna mig själv om att jag jobbar söndagar för att erbjuda er – mina härliga kunder – en tjänst och för att göra det möjligt för mig att vara ledig med barnen varje fredag. Då känns det plötsligt inte så motigt att ta sig till jobbet när resten av familjen ligger hemma i soffan i långkalsonger. 

Det mesta i livet handlar sist och slutligen om prioriteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s