Så var de sista klapparna levererade, dagen innan julafton. Hur jag än vänder och vrider på planeringen inför denna vecka så blir den alltid kaos.

Stress? Ja det är väl så det kallas. Julstressen är ändå inte det som pinar mig. Den skulle jag snarare kalla positiv stress. Det ÄR ju härlig att kunna leverera handgjorda klappar till folk, även om det sker sista minuten. Jag har absolut inget emot att ha mycket att göra, i synnerhet när det efterföljs av flera dagar ledigt. Vi hade även sopat tomt inför denna vecka och jobbat undan allt annat. Eller åtminstone försökt.

Vad som hände var nämligen att produktionen av hela vår Black Friday försäljning blev framskjuten till denna vecka. Julveckan. Kaosveckan. Plötsligt skulle vi, utöver alla julklappsbeställningar, förverkliga 14 svarta klänningar som beställts redan i november. Lång story kort, leveransen av det svarta tyget vi beställt för evigheters evigheter sedan blev stulet på väg till Finland, så himla absurt, och där har vi stress. Negativ stress. Inget är mer frustrerande än när det uppstår problem som förorsakats av någon annan än mig och som jag själv inte kan påverka men ändå måste ta ansvar för.

Så kan det gå. Man lär sig av dylika grejer. Nu är allt ändå klart och från och med denna sekund ska jag vara ledig och fira jul. Klapparna ligger under grannen, kidsen sover, vi har badat bastu hos min syster. Allt är klart. Andas in. Andas ut. Gonatt och God Jul.

Känner du stress under julveckan? Är den positiv eller negativ? Om stressen är av det negativa slaget, tänk om till nästa år. Det kommer jag att göra.

Mitt i allt kaos höll vi en snabb fotografering med Charlotta för att få en mental paus i sömnaden. Kvinnan blir alltid lika fantastisk på bild och vårt vardagsrum funkar fint som studio. Nu blusmodell på kommande i januari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s