Hösten betyder nystart för många. Mer än vad årsskiftet gör. Och fint så, spelar egentligen ingen roll när nystarten sker så länge den bidrar till något positivt.

Vad som ofta slår till under hösten är gryyyymt sug att köpa nya kläder. Förnya sig. Inte konstigt. Det blir kallt och behovet av kläder ökar (vi har ju gått halvnakna hela sommaren, otroligt!). Behöver du nytt. Fint. Köp något trevligt. Jag uppmanar ingen att sluta konsumera utan istället att konsumera med måtta. Undvik dock akrylen som ploppar upp i de flesta tröjor och halsdukar under hösten. Den är inte till nytta för någon.

Men sedan kan man också fundera, handlar denna pånyttfödelse verkligen om kläder?

Höst betyder även för mig nystart. Men det betyder också torr hud, grått ansikte och halvslött hår. Timmarna utomhus blir färre. Chokladen tröstar. Kaffekopparna många om dagen. Timmarna sittandes vid datorn i en halvtaskig ställning allt fler … Själv lever jag mycket sämre under hösten när det är grått ute (ändrar sedan när snön kommer!). Barnen blir dessutom snoriga och sover sämre vilket betyder att jag sover sämre. Då blir jag tyvärr inte mindre grå och hängig av en ny tröja.

Istället har jag denna höst satsa på annan konsumtion. Det första hittas bland dammet i badrumsskåpet – Lumenens Glow Boost essence. Kan inte påstå att jag är slät som en barnrumpa i fejset nu men efter ett par månaders användning så ser jag en tydlig förändring. Huden mår bättre. Slätare. Spänstigare. Kanske lite glow också om man tittar noga. Framför allt så känner jag att huden mår bättre. Sedan är det något lite härligt över det där med att använda pipett. Serumet lägger jag under nattkrämen varje kväll.

Som komplement lägger jag ibland till några droppar av Clarins brun-utan-som droppar i nattkrämen. Dropparna har tyvärr den där samma småäckliga lukten som nästan alla BUS produkter har men jag tycker lukten försvinner under natten. Resultatet blir en svag, fräsch nyans i ansiktet. Betydligt tjusigare än mitt gråa nylle dekorerat med sömnbrist.

En annan sak jag konsumerat är träningskort till Lyftet. Inte känns det vettigt att släpa sig till gymmet kl 6.45 en onsdag morgon när barnen för en gång skull sover men den funktionella träningen Gutte drar gör underverk. Inga tunga vikter. Inga hysteriska serier och upprepningar.  Istället mycket rörelser med egen kroppsvikt. Kroppskontroll. Balans. Och framför allt att sträcka på sig. Hur ofta gör man det? Lägger upp båda armarna i lyften och sträcker på sig så mycket man kan? Typ aldrig. De första gångerna kunde jag inte ens få armar rakt upp, så stel var jag i kroppen. Medger att det krävdes några gånger innan jag förstod att uppskatta denna typ av träning då jag själv är en allt-eller-inget typ av träningsmänniska. Tycker om när det gör ont. När man är på vippen till att spy. Inser dock att kroppen inte är 18 år längre och att funktionella träningen egentligen är hälsosammare för mig, jämfört med styrketräningen. Därför väljer jag nu att göra både och, vikter på egen hand varvet med funktionell träning i grupp. Lyckad helhet för min del.

Summa summarum: att fräscha upp sig och åstadkomma någon form av nystart handlar inte alltid om kläder. Kanske du kan unna dig något annat?

Nej detta är inte ett samarbete, om någon klurar på det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s