Min härliga vän Charlotta som modeller i en av mina e/s design klänningar i Zanzibar. Fick nyligen dessa bilder skickade till mig och mitt hjärta stannade för en sekund. Så. Himla. Magiskt.

Jag har under de senare åren gjort ett dussin specialsydda multifunktionella klänningar i vitt ämnat för bröllop. Ändå tog jag för några månader sedan beslutet att helt lägga de vita klänningarna på is. Varför? Jo, när jag tar mig an något vill jag göra det perfekt. Bli bäst. Skapa felfritt resultat. Det räcker inte att kunden är nöjd. Jag vill också vara nöjd och framförallt njuta av processen. Att jobba i vitt innebär tusen och en små problem och jag har inte kapaciteten att bli bäst på det. Just nu. Det finns nämligen i planerna att skapa en hel brudklänningskollektion – inom ramarna för mitt koncept, det vill säga multifunktionellt – men det projektet tar vi om något år när Laila kan sköta alla dagliga sysslor och jag kan ta mig tiden att djupdyka i de vita tygerna och tekniker och allt vad det innebär. Sim att spara en god karamell till senare.

Just idag när jag ser bilderna känns beslutet vemodigt, men jag vet att det är rätt. Allt har sin tid. Våga satsa på det du gör bäst.

Om ett par timmar åker jag till kvinnan på bild och firar hennes födelsedag. Grattis i förskott vännen!

Lotta är gjord av guld, både utanpå och inuti.

Foto: Dennis Barman

Edit: @archabgeldb71

Styling: Anna Barman

Modell: Charlotta Barman

2 reaktioner till “Att våga satsa på en nisch – och välja bort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s