Jag hade spikat några kundprovningar till eftermiddagen idag, som de flesta söndagarna. När en av besökarna frågade hur länge jag sysslat med detta så inser jag att e/s design nätbutiken fyller exakt 2 år idag. Jestas jäklar. Hur kunde jag glömma det?

För exakt 730 dagar klickade jag på publicera och där låg sedan min hemmasnickrade webbsida och nätbutik live, med en klänning i tre olika färger som enda utbud. Bilderna fotade på en förfest i Teneriffa några veckor innan. Det känns som igår men samtidigt en evighet eftersom det hunnit hända så mycket. Jag, då vårdledig med en nästan-ettåring i famnen, hade ingen aning att min dröm var så nära. Så genomförbar. Ångest javisst, eftersom jag hade tänkt ”fixa så mycket mer” innan lansering men jag hade spikat datumet och ville inte skjuta på det. Sedan dess har det blivit lite av ett mantra för mig, att spika datum för att komma framåt. Att stressa fram något biter en ofta i röven, men att leta efter perfektion tar en heller ingen vart. Utan små misstag lär man sig inget.

Från 12 kvadratmeter studio och sex-sju beställningar i månaden så har jag nu sex gånger mer av allt, både utrymme och beställningar. Det enda jag inte har mer av är arbetstid och jag kan erkänna att jag kämpar med mina egna demoner för att hålla huvudet kallt. Jag. Saknar. Att. Jobba. Massor. Som hemma-mamma kan det vara syndigt att säga – jag älskar mina kids och eftersträvar att vara ledig med dem en vardag i veckan typ för evigt – men jag är do-er. Jag njuter av att producera och åstadkomma och avsluta dagen med konkreta resultat. Jobb är helt enkelt najs, speciellt då det råkar vara ens största hobby. Min tid att jobba mycket kommer senare, det vet jag. Tills dess försöker jag njuta jag av de arbetsdagar jag lyckas skrapa ihop, även om det oftast bara är två dagar i veckan.

Många gånger har jag varit skiträdd, i synnerhet när problemen inte kan lösas av mig (exempelvis problem med material, leveranser eller servern). Men jag har ända sedan början känt på mig att jag har något bra på spåren. Det inhemska, hållbara och etiska tänket har växt abnormt de senaste åren och jag lanserade ett koncept som matchar detta i en väldigt lämplig tid. Jag tror på en renare klädbransch och jag tror att många andra kommer att haka på. Min styrka ligger i den inhemska produktionen och plaggens mångsidighet. Jag känner inte till ett enda företag som sysslar med exakt samma sak som jag gör.

Jag kommer aldrig att bli färdig men jag har lärt mig att avgöra när det är tillräckligt. För stunden. För dagen. För veckan. För året. Jag har lärt mig att min magkänsla ofta har rätt. Att ingen dör om jag gör ett misstag. Att det finns lju-huuuuvliga människor som vill stötta. Och att en positiv attityd och skön inställning tar en långt.

Två år. Jag ser fram emot många många år till.

2 reaktioner till “e/s design nätbutiken 2 år idag

  1. Så roligt att det har gått så bra för dig! 🙂 Ser fram emot att fortsätta följa din resa både med företaget och det privata,

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s