Idag har jag avnjutit en heldag i studion. Det är svårt att få ihop jobbdagar nu när svärföräldrarna är på långsemester och sambon jobbar alla helger och flera kvällar. Jag kommer på mig själv med att sakna jobbet. Igår släpade jag Charlie med mig i brist på barnvakt och en ettåring på armen under kundprovning är svettigt kan jag meddela. Inkommande helg ska jag och Johan dessutom ta en välbehövlig minisemester i Köpenhamn, bara vi två. Inte möjligt att klämma in jobb då heller. Så idag njöt jag lite extra av en heldag i studion. Ensam. Det är min typ av vardagslyx.

Och jag har att göra. Listat i mitt häfte finns tjugotvå osydda beställningar som bäst. Om det stressar mig? Nej, egentligen inte. Det vanligaste problemet bland nyföretagare är att jobbmängden och kundunderlaget inte är tillräckligt stor. Då vore det ju jäkligt avigt att klagar när jag har händerna fulla. Istället vänder jag på steken och känner en ohygglig tacksamhet och iver att få förverkliga och producera. Man kan ha mycket att göra utan att vara stressad. Detta är något jag effektivt jobbar på att bemästra bättre. Inte klaga och oroa mig över problem som inte existerar. I morse ägnade jag istället några minuter åt att lista arbetet i prioritetsordning och bestämma vad som måste göras när. Insåg då att en del av jobbet kan vänta till nästa vecka. Mycket att göra men under kontroll med andra ord.

Kanske vi kan kalla det positiv stress.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s