Jag läste detta inlägg av Isabella Löwengrip häromdagen. Inlägget handlar i korthet om sociala medier och hur du bör bygga upp dina kanaler för att skapa en helhet som genererar mycket följare och gynnar din verksamhet.

Jaaaaaahapp, tänkte jag. SÅ INTE jag. Jag har inga strategier. Inga algoritmer. Inga analyser. Inga tydliga trådar eller fagra färgskalor. Noll koll på följare, än mindre vad dessa vill läsa eller se.

Missförstå mig inte, Isabella har helt rätt enligt mig. I allt. Sociala medier har en enorm kraft och använder man dem fiffigt kan man skapa abnorma grejer (har tusen tankar om detta men får återkomma). Jag tycker såklart också det är ohyggligt viktigt med målsättningar, både kortsiktiga och långsiktiga, men ord som ”strategi” och ”miljoner” och ”störst” existerar inte i mina målsättningar.

Tro det eller ej men jag har inga ambitioner att bli stenrik i form av pengar. Det har aldrig varit min plan, även om jag länge vetat att jag vill jobba som företagare. Det är annat som lockar. Passionen. Friheten. Sambon skulle däremot uppskatta en mer kosing-inritad tankebana moaha, men pengar är inte rikedom för mig. Nödvändigt, såklart, men inte avgörande.

Mitt mål är att vara en lycklig, harmonisk människa med en sammansvetsad familj. Att älska och bli älskad. Att stressa måttligt och njuta mycket. Att åstadkomma med ett leende på läpparna. Att bidra till leenden på andras läppar. Att lämna efter mig ett så prydligt fotavtryck som möjligt. Att kräva varken för mycket eller för lite av mig själv.

Mitt ultimata, konkreta mål med företaget är att kunna förse mig själv och fem heltidsanställda med en härlig arbetsplats som leverera bra tavara, som man säger i Karis. That’s it. Och visst, har familjen råd med en glassig solsemester om året så är det ju huippu.

Det är tack vare dessa målsättningar jag kan ta beslut gällande företaget som ekonomiskt inte alltid är så fiffiga (rimliga priser, inhemsk produktion, bromsa tillväxten) men som känns härliga i hjärtat (etiskt artbetsförlopp, mångsidigt, i längden ekologiskt, lokala samarbetspartners). Och det är SÅ okej. Min point är att man kan bygga företag utan skyhöga ekonomiska ambitioner. Det är inget fel med att satsa på något mysigt trappsteg lite längre ner på stegen. Alla måste inte sträva efter titeln störst, starkast och rikast.

Alla måste inte vara en Isabella.

Företagare. Flickvän. Lillasyster. Dotter. Vän. Hemma-mamma. Med spretigt instagramflöde.

4 reaktioner till “Störst, starkast och rikast

  1. Tack! Tycker ofta människor sätter för hög press på sitt kreativa arbete. Därför vill jag dela med mig av hur jag tänker ☺️

   Gilla

 1. Sådär känner jag också gällande Bellas tips, om mycket. Livet handlar inte för mig om att bli rikast i pengar. Det som kan vara lite provocerande med Bella är att jag ibland tror att hon inte förstår att man kan ha andra mål med livet än att vara effektivast och bäst på allt. Jag har inte gjort något klokt idag, bara legat i soffan och på golvet och sett på mina barn som leker. Jag har inte tagit ansvar över leken, inte varit med alls, utan bara observerat. Så skönt! Jag kan bli helt matt av hennes konstanta behov att prestera.

  Gilla

  1. Exakt! vi har alla olika uppfattningar om vad livsnjutning och vardagslyx är. Och det är såklart okej! Men då ska man inte heller jämför sig med en sådan som Isabella lövengrip som har helt andra mål i livet. Njut vidare av din dag och fortsätt göra ingenting 👍🏻☺️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s