För ett tag sedan tog jag upp det här med att tvätta tvättmaskinen. Ja det låter ju väldigt motstridigt men faktum är att tvättmaskinen blir väldigt smutsig på insidan och behöver putsas ibland för att ge bästa möjliga resultat.

Själv skurade jag gummikanten med en diskborste och tallsåpa och körde ett 95 graders program med maskinrengöringsmedel. Funkade utmärkt och inga fler fläckar på kläderna syntes till. MEN jag tyckte det kort därefter uppstod en konstig lukt så nappade på ytterligare ett tips – att skölja ur maskinen med citronsyra eller ättika. Dessa tar död på eventuellt bakterier som frodas i den varma maskinen.

Det senare hade vi hemma så valet föll på det. Avskyr själv lukten av ättika så jag offrade endast en handduk, hällde 1 dl ättika i handduken och lade den i ett program på 95 grader. Och hör och häpna – den unkna lukten försvann helt. Så även lukten av ättika.

Jag skulle inte hoppa över skurandet eftersom smutsen etsar dig fast i gummikanten och behöver gnuggas bort. Men att avsluta hela tvättkalaset med ättika är en fiffig idé. Det tog bort lukten mycket effektivare än maskinrengöringsmedlet. Där ser man.

2 reaktioner till “Ättika i tvättmaskinen

    1. Ja det gör det ju! Har tidigare aldrig provat eftersom jag tycker lukten är så äcklig. Men den försvann helt 👍🏻

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s