Jag har fått uppleva min allra första knepiga kund. Ni vet. En kund som har bestämt att allt är fel och sedan inte är mottaglig för information.

I det här fallet handlar problemet inte om själva produkten (vilket är positivt) utan om kundservicen och leveransen. Utan att gå in på desto mer detaljer så vet jag att det är kunden som missat instruktionerna och gjort egna slutsatser. Upprepade sådana. Logiskt vet jag att jag ska släppa det hela och låta det vara. Kunden kommer inte att lyssna (jag ringde upp henne och diskuterade saken, i extremt vänlig ton. Det slutade med att hon la på luren) men anamma vad svårt det kan vara att kuva sig.

Som yngre var jag sådan som alltid lade fram min åsikt. Om allt. Det blev många gånger bara tungt och jag har med åren tränat bort den egenskapen och kan ofta (inte alltid) låta saker och ting gå, utan att lägga mig i, även om jag tycker annorlunda. Livet är ack så mycket lättare så. Men när det handlar om företaget blir det SÅ svårt. Företaget är för personligt.

Nåh. Detta är första gången jag får ta mig an en irriterad kund men definitivt inte sista. I takt med att företaget växer kommer även problemen att öka och det är därför jag gärna skulle lära mig mer om hur man hanterar saker som man inte kan påverka. Hur man låter bli att älta och går vidare utan att fastna i en negativ spiral, vare sig det handlar om någon annans misstag eller mina egna. För ja, jag har såklart själv gjort många egna misstag som gett mig angst, och fler misstag lär det bli. Det är okej. Men jag önskar att det inte skulle äta så mycket av min tid och energi.

Min syster gick på en föreläsning om mental träning för ett tag sedan och föreläsaren berättade att en stark sinnesstämning egentligen håller i sig i endast 90 sekunder. Sedan är hjärnan villig att gå vidare. Om jag med andra ord är arg/ledsen/irriterad efter dessa 90 sekunder så beror det på att jag själv göder denna händelse och känsla. Fastnar i den och ältar, istället för att släppa den. Hjärnan funkar helt enkelt så. Den här lilla vetskapen har hjälpt mig mentalt ohyggligt mycket de senaste månaderna, både privat och i jobbet, och jag önskar jag hade fler liknande verktyg att jobba med för att förbättra mitt tankemönster och helt enkelt bli en lyckligare typ.

Nu kan det låta som att jag är psykisk instabil eller olycklig vilket inte är fallet. Vågar påstå att mitt liv är ganska gött, men visst ältar jag saker ibland och jag lik som många andra skulle må bra av att veta mer om hur hjärnan egentligen fungerar och vilka redskap vi kan använda för att inte fastna i onödigt trams. När jag snabbt googlar runt verkar det finnas mängder med material om just mental träning. Ska ägna 15 minuter varje kväll denna vecka åt att kötta i mig fakta om ämnet.

Den här texten om positivt tänkande tycker jag var givande. Så även denna text om mental styrka.

90 sekunder. Andas några gånger. Sådär. Nu har jag släppt det. Och avslutar med en bild som ger mig positiva vibbar.

En reaktion till “Mental träning och min första knepiga kund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s