Söndag betyder kundprovningar, så det är i studion jag ägnat förmiddagen. Mötte sambon i dörren nyss då det var hans tur att åka på jobb. Standard söndag för oss.

Förra året hade jag långt över 50 provningar i studion, och fler blir det i år, så jag har nu äntligen tagit tag i det här med vettigt provrum. Vissa saker blir lixom hängandes för mig. Kanske för att det inte finns någon fenomenal lösning (kontorsbelysning i taket är inte så tjohejsan) men det är åtminstone på gång. Innan våren ska hela provningshörnan vara klar.

Provningarna slukar visserligen en del tid men är guld värda för mig eftersom jag då får se klänningarna på väldigt många olika kroppar och kan göra förbättringar på basen av det. Dessutom kan jag även erbjuda måttebeställda plagg åt de som provar på plats och färgalternativen är även fler. Ett perfekt plagg för just den specifika kunden. Sådant gillar vi.

Eftersom kundprovningarna ändå är så pass många försöker jag fortsättningsvis klumpa ihop dem till söndagar, vilket är smidigast både för kunder och mig själv. Jag behåller min frihet och flexibilitet genom att inte spika in provningar mitt i veckan, även om det händer ibland det också, vilket är en av huvudorsakerna till att jag överhuvudtaget vill jobba som egenföretagare. Friheten.

Inkommande lördag (3.2) finns jag på bröllopsmässan vid Åminnegård och så klurar jag även på ett datum att arrangera öppet hus i kombination med studio sale. Vore roligt att träffa fler kunder utan några tidsbokningar, och visa hur jag jobbar. Dessutom har jag mängder med prover att sälja bort. När är det lämpligast att ordna sådant? En lördag? Söndag? Tills dess är det tidsbokningar som gäller.

Nu vaknar barnen, så vi ska packa oss i bilen och tillbringa eftermiddagen hos mina föräldrar. Trevlig söndag! Njut, ni som är lediga och tillsammans. Det är inte vi, men vi gör det bästa av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s