Inledde arbetsåret med att organisera om i studion. Känns alltid som en fräsch start att flytta omkring saker, städa och kasta bort. Ett av årets målsättningar är att jobba effektivare, eftersom jag fortsättningsvis är hemma med barn två vardagar i veckan, och jag konstant haft lite mer arbete än vad jag hinner med. Lyxproblem. Därför testar jag lite olika lösningar med möblering. Tackar min föräldrar som ställer upp och fixar med mig.

Året 2017 skulle bli ett år då jag som mamma-ledig endast upprätthåller verksamheten. Det blev ändå så mycket mer än så. Nya klänningsmodeller har skapats, färgkartor uppdaterats, grossister ersatts, maskiner inhandlats, tillskärningsbord byggts, produktbilder fotats… och när jag tittar på försäljningssiffrorna så kan jag inte begripa hur vi hunnit med allt. Min bokföring är ännu inte klar men gissar på att omsättningen fördubblats jämfört med år 2016. Det säger en hel del. Och det är tack vare Elena som hjälpt mig när det krisat och er, min kunder. Många av er återkommande vilket är bästa feedbacken jag kan få.

Några små nitar har det blivit på vägen och efter en snabb analys kan jag konstatera att dessa nitar sker då jag förhastar mig eller försöker anpassa mig för mycket efter specifika kunder. Er feedback är guld men allt kan inte förvekligas. Jag har en väldigt specifik vision och eftersom kundunderlaget är mer än tillräckligt vågar jag nu satsa på den. Det pirrar i hela kroppen av iver då jag får jobba med exakt det jag tycker är vackert och rätt. Det pirret behövs för att orka och ha iver att komma vidare.

Jag brukar inte ge några nyårslöften och gjorde det inte i år heller men något jag strävar efter är mer balans mellan alla komponenter i mitt liv. Barnen. Huset. Vännerna. Familjen. Förhållandet. Egen tid. Allt finns där. Jag saknar inget. Men de två sista har blivit mest lidande under året. Förståeligt, med småbarn, men inte hållbart i längden. För att det ska funka krävs som sagt att tiden används effektivt och att jag även delegerar bort saker jag inte är så bra på, som exempelvis bokföring och tryck av visuellt material. Det kostar, men ger mig mer tid över till annat och tid, har jag lärt mig, är bland det värdefullaste som finns. Det må stundvis vara tungt att driva eget företag men friheten i form av tid gör livet så mycket härligare och jag har svårt att se att jag någonsin skulle kunna ge upp den friheten.

Så jag säger hej 2018. Jag är redo för dig. Vi kommer att göra bra saker ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s