Man skulle ju tro att tvättmaskinen är ett av husets renaste ställen. inte sant. Mina kläder har senaste tiden ibland haft mörka fläckar på sig då de tagits ur tvättmaskinen och förra veckan tog jag äntligen tiden att undersöka saken. Inte en dag för tidigt kan jag säga.

Kunde genast konstatera att fläckarna kommer från gummikanten inne i maskinen, som var allt annat än ren. Vi snackar svart gegga då jag drog med en våtservetter in under kanten. Hyi. Så jag offrade en diskborste och skurande hela insidan på gummikanten med tallsåpa och varmt vatten. Även luckan var väldigt smutsigt vilket är svårt att begripa då den konstant sköljs av vatten.

Efter skurandet öste jag på med lite maskinrengöringsmedel. Har hört att hemmakurer av ättika också funkar men sambon hade köpt medel så varför inte prova. Dock tror jag det är skurandet som gör susen, så skippa inte det skedet. Smetade ut medlet på luckan och innanför gummikanten med en våtservett. Verkade vara starkt så rekommenderar handskar för den med känslig hud! Halva flaskan tömde jag i facket ämnat för medel enligt instruktionerna och körde sedan tom maskin i 95 grader för att tvätta bort all lös smuts. Överlag väldigt bra att tvätta varmt ibland, för att ta död på alla bakterier.

Avslutade hela äckel-kalaset med att öppna den lilla luckan vid golvet och gräva ut ansamlat smuts där också och maskinen är nu som ny.

Vår maskin är endast fyra år gammal och behövde definitivt en tvätt.. Vågar du titta in i den egen?

9 reaktioner till “Att tvätta tvättmaskinen

  1. Ja det är sådant som lätt glöms bort å plötsligt har det gått några år 😅 Hoppas du får det fixat imorgon!

   Gilla

 1. Bra med påminnelse:) Jag brukar hälla en påse citronsyra i en tvättboll och sedan köra ett 95 c program, billigt och miljövänligt!

  Gilla

 2. En diskmaskinstablett gör susen. Har prövat alla medel och konster men detta visat sig vara bästa hittils.
  Är kemikaliekännslig men detta har funkat

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s