Hade äran att klä Noora Löfström, Anna Lundberg och Maarit Feldt-Ranta på årets slottsbal. Känns som om jag borde säga något fiffigt men är alldeles tom i huvudet så detta kan bli lösryckt. Det har varit bråda veckor och det känns nästan som om jag nu tagit mig igenom en tät urskog. Ut på en äng där jag kan andas och flaxa fritt igen. Sådana här gånger då jag pressar mig själv inser jag många saker.

Jag ville hålla mig till mitt koncept och alla tre klänningar var därför multifunktionella men anpassade efter kund vad gäller storlek och tygval. Det mest tidskrävande arbetet var att hitta material som lämpar sig till modellerna. Vanligtvis köper jag in flera hundra meter åt gången från grossister och anpassar produkten efter materialet, inte tvärtom, men det var inte ett alternativ nu när klänningarna var unika och fler inte ska göras. Maarit Feldt-Rantas klänning gjordes i ren silke som gick loss på 120 euro metern. Huga! Men fallet i klänningen var fantastiskt. Jag sydde inget i syntet – håller fast vid att klänningarna ska andas och kännas behagliga att bära en hel kväll – och alla klänningar kommer dessutom att användas även efter balen. Sådant är viktigt för mig.

De två första klänningarna är väldigt kännspaka. Den sista, Maarits klänning, är en helt ny modell som kommer att lanseras i e/s design nätbutiken till våren. Något helt annat än det jag gjort tidigare (glömde fota vettiga bilder). Ändå är det kanske den klänningen som symboliserar mig och mitt formspråk allra mest.

Jag är dödstrött men nöjd över resultatet och väldigt exalterad att jobba vidare med nya insikter i bakhuvudet.

4 reaktioner till “Slottsbalen 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s