Idag är en speciell dag av flera anledningar. En av dem är att jag idag avnjuter min sista dag som mamma-ledig. Hurra!

Ja det kanske är vrickat att jag hurrar då detta i praktiken inte betyder så mycket. Den största förändringen är friheten. Ingen som övervakad mig. Ingen som behöver lägga sig i om jag är en timma på jobb här eller där. Jag kan använda sociala medier utan att fundera om någon tolkar fel och tror att jag jobbar när jag egentligen plockar upp kalendern som jag glömt efter mig. Jag får göra exakt som jag själv vill och som vi kommer överens här hemma.

Någon dag kanske jag skriver mer omfattat vad det går ut på att ha två små barn och ett start-up företag och en sambo som är mycket borta. Just nu kan jag summera det med två ord – tungt vardagspussel. I framtiden kommer jag antagligen att undra hur i helsike vi fixade det. Ändå ångrar jag inget. Min första föräldraledighet var jag helt ledig det första halvåret. Trivdes aldrig riktigt i den rollen. Den här gången har jag jobbat i den mån det varit möjligt och visst, det har stundvis varit för tungt. Men en mamma som är hemma med två barn på heltid skulle antagligen säga detsamma. Visst? Jag är stolt över att vi fixat det såhär långt och att mitt företag har hållit sig ovan ytan.

Den andra stora förändringen är att föräldrapenningen inte längre trillar in på kontot. Vi har därför den tuffaste tiden kvar då jag fortsättningsvis ska vara hemma med Charlie till våren. Blir ekonomiskt intressanta månader, om vi säger så. Men vad är pengar värt i jämförelse med frihet?

Idag är även fyra år sedan våra tvillingflickor gick bort. Tänk. Så allt löser sig ändå.

Passande nog är vi bjudna på finmiddag med ett av våra favvopar till Svartå slott. Ypperligt sätt att fira!

Förevigt mamma. Men inte längre mamma-ledig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s