Tackar och bockar Luckan som bjöd in mig till sina utrymmen i Åbo för att snacka kläder och kvalitet. Det var ett bra tag sedan jag stod inför publik så lite rostig var jag, men det blev en kulig eftermiddag.

Jag är ju ingen föreläsare, egentligen. Men när man riktigt påriktigt tycker om något och tror på en sak så antar jag att man är övertygande och kan göra ämnet spännande. Kläder berör oss alla och därför lämpar sig ämnet för alla åldersgrupper. Jag har föreläst för både högstadieelever och Marthaföreningar. Åldern kastar med 50 år. Det är sedan min uppgift att anpassa materialet efter publik, vilket jag ännu ska jobba på (lättare om jag på förhand vet gruppens storlek och medelålder, vilket inte alltid är fallet). Det finns så mycket att säga – och jag är dessvärre duktig på att prata snabbt – så den största utmaningen för mig är att solla i materialet för att tiden ska räcka till och munnen inte gå som en kulspruta.

En timma snackade vi denna gång om hur man minskar sin egen konsumtion, undviker felköp och vad kläderna egentligen består av. Hur man sköter sina kläder (vilka medel är bra, vilken värme, hur behandla fläckar, fenomenala  galltvålen, när vädra, varför stryka…) hann vi inte gå in på så mycket men det är något jag jätte gärna skulle prata mer om eftersom det verkar finnas bristande kunskaper inom det. Hojta till via mailen om ni är i behov av något sådant.

Så länge det känns roligt och givande kommer jag att fortsätta med dylika tillställningar. Och innan kvällen var slut hade jag lustigt nog ytterligare två förfrågningar via mailen. Där ser man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s