Idag är dagen då vi med sambon firar 10 år tillsammans. Eller vi skulle fira. Med heldag i Helsingfors, bord bokat på Atlje Finne, bäddat för en fin dag på tumis. Väl förberett. Förväntansfullt. Håret tvättat. Barnvakter ordnat. Meeen så blev Sigge sjuk. Småbarnslivet.

Jag har under åren blivit bättre på att anpassa mig då planer ändrar, tänka om och leva mer spontant. Mycket tackvare sambon. Han är spontanitetens mästare och ältar aldrig något. Men just idag tog det hårt på mig att vi inte kom iväg. Vi skulle behövt denna dag. På tumis. Fullipade en stund på morgonen. Men bland medicinerna i Apoteket insåg jag att livet är ganska gött ändå. Lite feber. En dag förlorad. Det kunde vara sjutusen gånger värre. 

Jag hade även ett par jobbrelaterade ärenden inplanerat i Helsingfors. Även det får fixa sig på annat sätt. Inte älta utan planera om (repeterar det för mig själv tusen gånger så att hjärnan ska hägna med).  Barnen går såklart först så det blev en heldag i soffan istället. Munk från Lidl och blommor som jag köpte till Johan som tröst. 

Febernissen, pappa upp i dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s