Något som jag ständigt tampas med är det här att ge en ”förfinad” bild av verkligheten vilket är ett återkommande ämne på sociala medier. Kort sagt – jag är inte bekväm med att publicera allt för snofsigt material varken här, på sociala medier eller på min hemsida. Samtidigt jobbar jag i en väldigt konkurrenskraftig bransch (kläder –  om någon missat) och inser att vackra bilder är det som förväntas.

Det pågår ett litet krig i min hjärna angående detta, och det är även orsaken till att jag har svårt att branda mig själv och i egen hög person vara ansiktet utåt för mitt företag, vilket egentligen vore klokt.

Angst.

Just nu känns det ändå som om jag hittat en bra medelväg. Bilderna på e/s design hemsidan editeras väldigt sparsamt. Det handlar mest om att leka med ljus och kontraster. Däremot plockar jag ut de bilder där helheten är som vackrast. Ni vet hur knasigt det kan bli på bild ibland. Men jag nålar aldrig in kläderna eller manipulerar dem på något vis vilket jag vet att många kedjor gör. Ni kanske minns kalabaliken kring  H&M då de klippte in olika huvuden på en och samma kropp? Mina kläder är äkta och presenterad precis som de ser ut. Färgerna kan skifta en aning vilket beror på våra elektroniska skärmar. På en fotoshoot är det jag, stativet, telefonen och kameran. Inget annat. Enda orsaken till att jag själv figurerar på bilderna är tid och pengar, råkar vara relativt fotogenisk också, men jag drömmer om att ha ett eget foto-team någon dag. Attans vad härligt det var att fota Lotta exempelvis. Ett framtida mål är även att fota produkterna på olika sorts kroppar för att få en ännu bättre helhetsbild av plaggen. Igen, det handlar om tidsbrist. Men det kommer.

Minimalt med smink, min vardag. Så som jag trivs bäst. Sigge vill vara med och ”måla” också när jag förbereder inför en produktfotografering. Smink och hår på 15 minuter. 

Före och efter editering. Plockar bort orolighetsrynkan mellan ögonbrynen – andra rynkor stör mig inte men den kommer jag fan att plocka bort i verkligheten också om 10 år – så att bilden ska bli gladare, och jobbar med ljus och kontrast i bilden. Ofta editerar jag bort saker från bakgrunden, som exempelvis övervakningskameran uppe i kanten. Jag har alltid en tygbit bredvid mig då bilderna editeras så att färgerna ska bli så rätt som möjligt, men det varierar lite från skärm till skärm. 

Bilderna blir inte perfekt. Skärpan är inte alltid hundra. Håret lite på ända. Men det är okay. Detta är vad jag kan prestera just nu. Själv. Och jag vågar påstå att mina produktbilder är äkta och ger en rättvis bild av produkten, vilket antagligen är orsaken till att jag får minimalt med returer. Fint så. Men möter ni mig i K-Market en tisdag så ser jag inte ut såhär kan jag säga.

4 reaktioner till “Hur äkta är mina produktbilder? 

  1. Men oj vilka fina klänningar! Och byxdressen jag såg på din webshop va riktigt, riktigt fin! Helt perfekt ju. Super snygga bilder också 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s