Det tar sin lilla tid att ånga 30 meter tvättat tyg, men det är ack så nödvändigt. I höstas fick vi veta att tygerna vi använder krymper väldigt ojämnt i tvätt, det vill sägs det blåa tyget (som vi använt till att test-tvätta) krymper knappt alls medan exempelvis det svarta tyget i samma kvalitet krymper väldigt mycket på längden (trådriktningen) men inget på bredden. Kul. Inte.

Därför förhandsvättar vi nu alla tyger så att de inte ska krympa mer än max 5% i tvätt sedan då plagget tvättas av kund. En process som är väldigt tidskrävande men värt det. Jag sätter mycket tid och energi på att göra produkterna så snygga, mångsidiga, praktiska och hållbara som möjligt. Försöker ständigt hitta små grejer som kan förbättras. För mig handlar det sist och slutligen om att leverera bra produkter. Inte att håva in stora pengar. 

Egentligen var det en kund som upplyste mig om detta med ojämn krympning. Jag hade ju endast testat det blåa tyget och tog för givet att de andra färgerna i samma kvalitet  beter dig lika men icke. Min miss där. Jag kan mycket men lär mig ständigt mer och gör även misstag. 

Visst svider det lite att ta emot konstruktiv kritik men när besvikelsen väl lagt sig kan jag används informationen till att förbättra och utveckla produkterna och lösa problemet. Och det är guld värt. Därför behöver jag er feedback. Den hjälper mig att bli ännu bättre. 

Så tack snälla du som kontaktade  mig gällande klänningen som krympte i tvätten. Tackvare dig förhandstvättar vi nu alla tyget till Maxi klänningarna för att undvika dylika problem. Kvalitet framom kvantitet! 

Och kunden fick såklart en ny klänning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s