Här har vi ett typiskt produktionsfel. Nämligen svärmors klänning som är väldigt ojämn i fållen – längst på sidorna, kortast mitt fram – och ett väldigt vanligt problem bland budetkläder. 

Varför blir det så? Jo, tyget töjer sig i hängande läge och oftast töjer det mer på ena ledet jämfört med det andra, beroende på trådriktningen i tyget. Det finns en enkel lösning på detta, nämligen att låta plagget hänga och töja sig i två dygn innan fållen jämnas ut. Men massproducerande fabriker har inte tid med sådant så plagget sys klart utan att få ”töja sig” och resultatet blir då ojämnt. Ibland kanske plagget inte har hängt alls utan levereras direkt till dig från fabrik och ser då jämt och fint ut men töjer sedan ut hemma i ditt klädskåp. Värt att tänka på nästa gång du köper klänning! 

Tunna tyger fållar jag med rullfåll. Det blir en diskret och snygg kant. 

Detta är även orsaken till att jag själv inte kan leverera en e/s design klänning på direkten. Sömnaden i sig går väldigt fort men klänningen (speciellt maxi versionerna med mycket tyg) måste få hänga i två dygn innan vi fixar till slutgiltiga längden. Inga undantag. Det är värt det i slutänden. 

Egentligen har svärmors klänning alltså inget produktionsfel utan detta är ett medvetet val av fabrikerna på grund av tidsbrist. Produktionsslarv. Inte okej. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s