Jag hade glömt hur mycket mer byk det blir med en baby i huset. Blöjor som läcker. Mjölkspyor och så klassiskern när man precis har tagit av blöjan på en pojke och… kisi överallt. Addera sedan en 2-åring på det så börjar bykbergrt växa. Kan i smyg erkänna att jag tycker om att tvätta kläder så det är inte ett problem. Vad som däremot kan bli ett problem är bajsfläckar. 

Bajs lixom etsar sig fast i kläderna och lämnar fläckar, speciellt om det legat i tvättkorgen ett par dagar. Det finns en hel oas med fläckorttagningsmedel, det ena bättre än det andra, men ofta har de en sak gemensamt – kemikalier. Därför vill jag än en gång lyfta fram den fantastiska galltvålen. Naturprodukt utan kemikalier och förbannat effektiv. På alla sätt fiffigare att använda på babykläder jämfört med starka medel. Själv använder jag främst den i flytande form men finns även som hård tvål. 


En annan fin grej med galltvål är att den inte missfärgar eller bleker kläderna vilket starka kemikalier kan göra. Därför brukar jag själv lägga galltvål direkt på fläcken innan kläderna kastas i maskinen. 

Vår galltvål köper jag i Latvala i Karis. 

Rent och fint. 

PS 1. Kom sedan ihåg att gärna tvätta babykläder på 60 grader så att bakterierna dör. 

PS 2. Olivtvål är ett alternativ om man vill hålla sig till endast växtriket. 

En reaktion till “Söndagstvätt

  1. Använder själv både olivtvål och galltvål beroende på fläck… ”feta” fläckar fungerar olivtvålen bättre på och bär å annat från växtriket galltvålen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s