Att sova på dagen. Där har vi nyckeln till en (allt som oftast) harmonisk vardag med två små barn och företag. Och Sukulaku, uppenbarligen. 
Då Sigge var baby hade jag en underlig uppfattning om att jag inte behöver vila. Jag klarar mig. Det går.   Super-woman fixar allt. Nätter med dålig sömn. Gäster. Städning. Blöjbyten. Och det klarar jag ju också – tills jag blir så trött att jag knappt orkar stå på benen. 

Idag är utgångsläget ett annat. Det är inte endast ett spädbarn att ta hand om utan även en nästan 2-åring som vill ha underhållning OCH en mail som konstant plingar och jobb som snusar en i nacken. 

Så denna gång tänker jag annorlunda. Inser att jag behöver vila för att orka med allt. Då Sigge sover dagssömn Kl 13-15 är därför helig tid för mig. Inga gäster tack. Ingen städning. Inga mail. Inga måsten. Då ska jag sova en timma. Helst varje dag. Och fan vad skönt det är. 

För Super-woman behöver också sömn ibland. Glöm inte det, alla kvinnor därute. 

3 reaktioner till “Vila bör man annars dör man

  1. Ett problem för mig då Melwin föddes. Winston sovde inte dagsvila. Men vi hade massor av tv-tittande +skärmtid som då var min räddning. Medan vi nu har den biten väldigt kopplad och indragen. ☺

    Gilla

    1. Jaa jag är SÅ tacksam att Sigge ännu sover på dagen. Annars blir det väldigt tungt! Då får man kompromissa med iPad å tv 👍🏻 Huvudsaken att man får vila i nåt skede, annars är det inte roligt för nån!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s