Jag skrev tidigare om kvinnokroppen och att jag inte designar åt en ”ideal kvinnokropp” utan verkligen försöker göra modeller som kan anpassas efter kroppstyp och framhäva det man gillar, även om man kanske inte ser ut som den där ”ideal kroppen” som samhället (och vi själva) byggt upp. 

Vem har den där idealkroppen, egentligen? Väldigt få. Men vi är vackra ändå. På sätt eller annat. En fettvalk, korta ben (jag), små bröst (jag) eller tusen födelsemärken (jag igen) spelar sista och slutligen inte så stor roll, bara om du väljer att haka upp dig på det.

Fick en kommentar till det tidigare inlägget som jag vill lyfta fram. Så himla fint och det är EXAKT detta jag vill uppnå. Fantastiskt inställning. Tack snälla.

Hej! Känner mig medskyldig till detta inlägg då jag mailade och frågade dej just gällande det här i januari. Men nu när jag fått hem min Nicolie maxidress måste jag bara få säga att den är helt otrolig med att inte bara dölja skavanker, utan dessutom framhäva en vacker kropp som jag inte ens visste att jag hade. Jag var helt säker på att jag skulle välja de mera täckande knytningarna som inte är så avslöjande, och coverup toppen skulle jag definitivt använda, trodde jag. Men så drar jag på mig klänningen, och upptäcker att jag ser helläcker ut! Speciellt i mera vågade versioner av klänningen. Så den uppfyllde inte bara minimikravet att dölja skavankerna. Den fick denna trötta degiga mammakropp att till och med se sexig ut! (Får man säga så om sig själv?)

Så tack Elin för klänningen. Jag kommer bära den med stolthet och definitivt utan vanlig BH under 😉


PS.Kroppsideal är något vi själva skapar och de kan skilja sig väldigt mycket från olika delar av världen. Spana in extrema kroppsideal av olika stammar i världen. Fiffigt, eller?

PS2. JA man får kalla sig själv sexig. Sexighet enligt mig är en känsla

PS3. Läs också Chevelles inlägg on kroppsideal. Håller med till 100%. 

Var snäll mot dig själv. Okej?

2 reaktioner till “Idealkroppen är din egen uppfattning

  1. Så bra jobbat Elin! Det är en styrka i kläderna du skapar, att försöka bli kvitt det här med idealkroppen och istället satsa på att alla ska kunna känna sig bekväma. Olikhet borde ju vara idealet, om vi alls måste ha något sådant. Det är så sjukt att man gått med på alla möjliga olika (idiotiska) modetrender som om det skulle vara det enda rätta. Tänk på högstadietiden när det var så låga, tighta jeans och spända korta t-skjortor som möjligt som gällde. Man gjorde ju inget annat än gick och drog in magen och kände sig otillräcklig ändå. Det är verkligen konstigt hur svårt det varit att få fram snygga men bekväma kläder för kvinnor, och fortfarande i viss mån är.

    Gillad av 1 person

    1. Ja det är helt stört det man gått med på bara för att deg varit ”trendigt”. Så himla tråkigt egentligen, att det ska eftersträvas att alla ska se identiska ut (vilket ju mode till stor del handlar om). Nä jag tycker trender och ideal kan slänga sig i väggen och så kör alla på sin egen juttu istället. SÅ mycket i intressanrare människor vi får då!

      Gilla

Lämna en kommentar