Jestas ändå, har helt glömt å berätta att det finns orsak att skåla. Jag har officiellt en anställd!

Tänka sig. För mindre än ett år sedan började den här reissun med multifunktionella kläder, ensam hemma i ett litet arbetsrum. Nu breder vi ut oss på 55 kvadratmeter, med showroom intill och kafferum och hela faderullan. Och jag kan äntligen säga VI utan att det känns fånigt eftersom Elena nu jobbar en till två dag i veckan för e/s design. I framtiden hoppeligen mer. Fatta lyxen att komma till jobbet och mötas av produkter som sytt ihop sig själva haha.

Lyxigt att kunna lämna utklippta delar i dylika högar som Elena sedan syr ihop.

Seda är det många saker som är knepigt med en anställd. Som att fixa alla skatter och försäkringar. Vilken djungel med alla jäkla inloggningskoder på nätet hit och dit. Lönsamheten är också en annan femma. Att anställa är dyrt, men också något som förr eller senare är ett måste om företaget ska växa. Tanken har alltid varit att anlita hjälp med produktionen – bara oklart hur och när – och jag kommer att kämpa för att hålla produktionen i Finland, helst i min egen studio, även om det är tre gånger dyrare att anlita arbetskraft i Finland jämfört med exempelvis Estland. Här har jag nämligen koll på all från början till slut, både vad gäller produkterna och arbetaförhållandena. Jag vill vara ett så transparent företag som det bara går och stolt över det vi åstadkommer, utan att smussla undan någon del i arbetsprocessen. Smakar det så kostar det.

Nytt på gång till våren. 

 Just nu handlar det främst om att hålla verksamheten rullande då jag själv ska föreställa mamma-ledig. Jag skolar därför in Elena att sy de produkter som redan finns.  Tanken är att Elena ska sköta en hel del av produktionen medan jag håller i trådarna för resten, så att skeppet inte sjunker under sommaren. Men visst försöker jag hinna komma med något nytt till våren också! Och vore det inte för barnen så hade jag spikat konkreta mål och delmål. Nu tar jag det som det kommer istället, och anpassar jobbet efter familjen.

Det är nog något speciellt med att skapa en arbetsplats åt sig själva och andra! Om 10 år hoppas jag vi är ett litet team som jobbar heltid med e/s design. Några som producerar, någon som sköter marknadsföring, någon som har hand om ekonomin. Drömmar drömmar…

Skål på det!

9 reaktioner till “Jag är med anställd!

    1. Tack Kugge! Kämpigt är det men jag ger mig inte 😊 och Grattis själv till dina fina framgångar!!!

      Gilla

  1. Åh så härligt! Stort Grattis och det låter som finfina framtidsdrömmar! Och den där randiga klänningen sen.. Alltså hur fin är inte den! Jag skulle gärna bära den till en stor solhatt och vågigt hår!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s