Hmmmmöverväger nya färgalternativ till Nicolie Maxi klänningarna och här har vi en kandidat – mörkblå. 

Jag hade själv hoppats på en liiiite ljusare färg, så att den inte förväxlas med svart, men såhär som färdig produkt ser det fantastiskt ut. Jämför man sedan med det svarts tyget så är denna blåa färg mycket mjukare i tonen. 

Så, what say you. För mörk eller inte? 


Mörkblå vs svart. 

Jag har även fått en hel del förfrågningar om ljusare färger och jag kan förstår er! Fräscht med ljusa klänningar till sommaren. Tyvärr är färgkartan väldigt begränsad vad gäller dessa tyger och jag har svårt att hitta ljusa toner som faller mig i smaken (och så finns det enmiljon andra saker som gör det då svårt för mig att ta in många färger. Ska återkomma till det).  

Den ljusgråa jag hade var fantastisk, men den får jag inte tag på mer. Och ljusblått, ljusgrönt och ljusrosa är toner som inte passar den stil jag vill åstadkomma. Jag lyssnar på kunder men vill ändå vara min egen stil trogen. Gult och aprikos är svårt mot huden. Beige likaså. Så hjälp mig gärna här. VAD exakt menar ni med ljusa färger? Jag letar febrilt… 

15 reaktioner till “Navy blå

 1. Navy är bra. Och dina ”kreationer” 😊
  Ang. gult, aprikos, beige etc, så går de färgerna också. De flesta passar i alla färger (dock inte i svart och kritvitt), det är bara en fråga om nyans. Själv har jag turen att kunna ha både varma ock kalla nyanser av rött, blått, gult, grönt osv.

  Gilla

  1. Ja jag håller med dig angående färger! Har aldrig riktigt förstått det där att någon absolut inte passar i en färg. Hudens egna färger, hårfärg och ögonfärg framträder såklart bättre i vissa nyanser men har sällan sett att någon skulle se konstig ut i en färg. Det är mer helhetsintrycket jag funderar på. Aprikos och gult som Maxi klänningar kan bli för … flickigt. Prydligt. Jag vet inte men det går emot mina instinkter haha. Får prova mig fram helt enkelt..

   Gilla

  1. Tack, roligt att du gillar dem! Testklänningarna sys vanligtvis i storlek S, vilket även denna klänning är.

   Gilla

 2. Tycker navy färgen är jättefin! Sydde en årsfestklänning åt mig en gång, den va den färgen – mycket lyckad.
  Navy färgen är också en som skulle passa som kort modell till sommaren.

  Andra förslag på färger:
  – Tina Feys starkt gröna Emmy Awards klänning
  http://www.vogue.com/slideshow/emmy-awards-red-carpet-celebrity-fashion-style?mbid=social_onsite_pinterest#20

  – Lite kallare grön Grammy klänning:
  http://www.vulture.com/2016/02/grammys-red-carpet-2016/slideshow/18/?mid=pinterest-img-share-vulture

  – Olivia Munns orange klänning
  http://dress.yournextshoes.com/olivia-munn-one-shoulder-stella-mccartney-dress/

  – Joanne Froggat bär en intressant tvåfärgad, kunde de funka i tillverkningen? Flickigt puder med svart.
  http://www.popsugar.com/celebrity/photo-gallery/38431672/image/38491855/Joanne-Froggatt

  Men jag tänker alltid på vad jag själv kunde passa i, å då e ja brunett som e blek på vintern å brun på sommaren och har ganska 0 koll på vad en fräknig blond skulle passa i.

  Gilla

  1. Åååh tack! Den gröna är fantastiskt fint! Har nu en smaragdgrön som jag provar på och tycker att alla ser fantastiska ut i den. Ögona kommer fint fram. Det där att kombinera svart med pudriga toner är också vackert, och värt att tänka på. Går själv sällan med pudriga färger men en kombination vore cool! Får in en askrosa färg nu så ska prova kombinera den med svart på något vis.
   Tusen tack för tipsen!!/Elin

   Gilla

 3. Superfint! Helt perfekt ton för oss som gillar mörkt men vill köra på något aningen mjukare till sommaren. Tror du Nicolie Short kommer att dyka upp i navy eller att det möjligtvis skulle gå att specialbeställa när tyget väl är testat och så?

  Gilla

  1. Vad bra! Jag tycker själv om mörka färger men svart på sommaren kan bli lite för hårt på finfest. Jo denna kommer i så fall även som kort version! Och nyhet – MIDI version till vaden 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s