En annorlunda helg, då jag hållit en två dagars kurs om hemsidor och nätförsäljning för vuxenstuderande vid Axxell. Rolig omväxling till vardagen.
Jag är inget superproffs inom dessa ämnen (finns mycket som ska förbättras med mina egna sidor), men det är kanske det som är positivt. Att kursen inte blir för krånglig.  Jag har ändå sysslat med hantverk tillräckligt länge för att kunna dela med mig till andra inom samma bransch.  Känner att jag har något att ge. Tips, funderingar och vägledning, för sådana som är i startgroparna med sin verksamhet.

Vi funderar mycket kring hemsidans syfte. Vad ska hemsidan förmedla (information? Ditt kunnande? Försäljning av produkter?). Vad är viktigt att lyfta fram (hantverket, det originella) och vad kan vi skippa (privatlivet). Sedan gäller det att få till en snofsig helhet visuellt också såklart.

Och så finns det enmiljon  andra konkreta saker att diskutera, allt från vad som ska stå i beställningsvillkoren i nätbutiken,  till hur en faktura ska utformas för att följa lagen och var man skaffar material att packa produkterna. Sådant som jag själv gått igenom i praktiken och tagit reda på under de senaste åren.

Med hjälp av Wix kommer man igång väldigt snabbt med det visuella arbetet. Jag har själv använt Wix som plattform till mina sidor och kan varmt rekommendera det vidare till andra. Lätt att använda och till stor del gratis (den futtiga månadsavgiften kommer till först då du aktiverar nätbutiken). Dessutom har de bra Help Center sidor där man kan få svar på de flesta frågor och problem.

Helt enkelt huippu. Men att babbla på i tretton timmar gör sitt och jag är helt jäkla slut idag. Sådär riktigt trött. Måste. Få. Sova.

2 reaktioner till “Hemsidor & nätförsäljning vid Axxell

    1. Tack själv Johanna! Det var roligt att diskutera med en grupp som är genuint intresserad!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s