Som slank människa har jag fått lära mig att det är bäst att inte yttra sig så mycket om eventuella noijor kring kroppen. Fiffigast att vara tyst. Och tacksam. Och jag begriper varför, även om det inte är rättvist alla gånger. Sånt är livet.

Däremot blir jag så himla sorgsen då folk får för sig att mina klänningar endast passar en viss typ av kropp, för det är SÅ INTE sant. Och jag tänker bevisa det.

 Gravid i nionde månaden. 12 kilo tyngre än vanligt. Gigantisk mage (men alla tolv kilon är inte samlade på magen kan jag lova). Ändå sitter Isolde Cassandra  klänningen som en smäck och ja – jag bär samma storlek som vanligt (S). Ett bevis på hur bra klänningen anpassar sig efter kroppen. För säg mig en människa vars kropp inte ändrar under åren? 

Jag jobbar hårt för att kläderna ska anpassa sig efter kroppen och framhäva istället för att dölja. För tro mig, jag har sett kvinnor i allt från storlek XS till XL prova mina klänningar och alla har varit grymt fina. Alla har de hittat sitt sätt att knyta klänningen, det sätt som framhäver det man gillar med sin egen kropp och  trollar bort det man håller mindre kärt. För det spelar ingen roll hur du ser ut – det finns alltid något vackert med  kvinnokroppen. Alltid. Hittar du inte det vackra så tittar du inte ordentligt

Ett framtida mål är därför att fota klänningarna på olika kroppar – långa, korta, mjuka, platta, mörka och allt där mittemellan – för att ge en rättvis bild av hur vacker just du kan vara. Oberoende av kroppsform.

Anpassa inte kroppen efter kläderna utan anpassa kläderna efter kroppen. Det är min filosofi. Och med multifunktionella kläder är detta många gånger möjligt.


Inlägget innehåller adlinkar.

12 reaktioner till “En viss typ av kropp

 1. Men du är ju fortfarande smal trots din stora mage. Inga valkar någonstans. Trikåtyger är inte speciellt smickrande för sådana som mig dom har valkar både i midjan och på ryggen under bh:n. Knyter man dessutom ett band under brösten blir magens rundning mer än väl synlig. Så på basen av de bilder jag sett hittills skulle jag inte köpa klänningen även om jag tycker den är jättefin på andra. Men för mig är det inte en passande modell. Men jag hoppas du motbevisar mina antaganden genom de nya modellbilderna du skrev om! 🙂

  Gilla

  1. Såklart! Förstår dig. Men vem har sedan sagt att några valkar är så fel? Är man ful om man jag valkar? (Och jo, ja har dem oxå vid bh:n nu när hela kroppen växt till sig lite. Har även valkar vid kanten där strumpbyxorna slutar och spänner in i skinnet. Men det struntar jag i. Gissar att många av dina vänner också har lite valkar men ofta noterar man dessa bara på sig själv). Jag tycker vi dömer kroppen och oss själva för hårt. Sedan behöver man ju inte känna sig bekväm i alla plagg även om de är multifunktionella. Det förstår jag! Känner mig själv inte alls bekväm i tight, exempelvis. Men sedan tycker jag inte heller att alla större människor ska dölja sig i tältliknande plagg. Samhället har byggt upp vad som är vackert (slank men kurvig kropp i storlek S) men min poäng är att man inte behöver falla inom ramarna för standard kroppen för att bära e/s design. Tyget anpassar dig och midjebanden är elastiska. Sedan handlar det mycket om hur man uppfattar sig själv.

   Gilla

   1. Och en sak till. Du kanske har valkar du inte gillar men säkerligen något annat du tycker om på kroppen. En snygg byst eller vackra nyckelben? (Bär klänningen med urringning framtill) Snygga axlar? (Bär klänningen som enaxlad). Och vill du ha en lösare passform kan du bära en topp under (vilket då döljer valkarna lite) och knyta överdelen löst, mer som en kofta. Många möjligheter 😉

    Gilla

 2. Exakt! Trots att många inte gillar ”Valkar” här och där så finns det alltid skärningar och sätt att bära ett plagg som får framhäva det du vill och dölja sådant man inte tycker lika mycket om. Jag tycker dina klänningar är otroligt vackra och är säker de passar på vilken kroppstyp som helst :9

  Gilla

 3. Hej Elin!
  Dom är jättefina dina klänningar, och går och suktar efter en till min babys dop (och bröllopsfesterna i sommar!). Ja, de finns ju ca 10 extra kilon för mig efter graviditeten vilket är helt ok – men min gamla garderob är plötsligt inte vän med den nya kroppsformen. Skulle bedöma att jag förr var päronformad men nu är de liksom mer äppel 🙂
  Så jag undrar främst då om jag skall välja Isolde eller Nicolie – vilken är mer amningsvänlig och framförallt amnings-bh vänlig ?
  Och hur skall jag tänka när jag nu har midjemåttet 90 men de antagligen minskar tills sommaren…är rädd för att om jag tar strl L så är midjan bra men allt annat för stort (167cm lång, liten B kupa men för tillfället med babymat mer C) Brukar alltid köpa M på övredel och L på undre. 🙂
  Och, hur lång leverans? (festen är andra veckan i mars)
  Hälsningar Jessica

  Gilla

  1. Tjena! Vad roligt att du gillar klänningarna. Och grattis till bebis. Helt förståeligt att kroppen ändrar!! Jag skulle säga att både Isolde och Nicolie är lätta att amma i. Bara att dra i tyget. Isolde kan man bära vanlig bh under utan problem. Nicole klänningen är mer ”naken” men med den tillhörande tubtoppen får man bra stöd för bysten och då döljer det bh:n. Sedan är Nicole klänningen aningen tacksammare vad gäller storlek, då remmarna spänns åt i den mån man vill och det egentligen endast är midjebandet och tygmängden kring midjan som påverkas av olika storlekar.

   Svårt det där, men ett säkert kort är garanterat en Nicole klänning i storlek M (även om du nu upplever att du är en L. Midjebandet töjer då pass mycket så det är inga problem). Då passar klänningen även i framtiden om kroppen blir mindre. Remmarna på klänningen passar både stor och liten byst så där slipper du fundera på det också (lägger sig som rynkor på en liten byst).
   Och kjolen är en hel cirkel så nertill blir klänningen definitivt inte för liten.
   Hoppas du kommer fram till något! Och blir det fel kan man självklart returnera eller byta också.
   /Elin

   Gilla

   1. Tack för tipsen! Väntar med iver på min Nicolie maxi klänning i favvofärgen smaragdgrönt som jag beställde som lyxpresent till mig och den nya mammakroppen 🙂

    Gilla

  2. … och med tanke å att jag själv ska få barn inom ett par veckor så har vi tillfälligt förlängt leveranstiderna till 10-15 arbetsdagar. Men har man bråttom brukar det gå att ordna snabbare ändå 😊

   Gilla

 4. Hej! Känner mig medskyldig till detta inlägg då jag mailade och frågade dej just gällande det här i januari. Men nu när jag fått hem min Nicolie maxidress måste jag bara få säga att den är helt otrolig med att inte bara dölja skavanker, utan dessutom framhäva en vacker kropp som jag inte ens visste att jag hade. Jag var helt säker på att jag skulle välja de mera täckande knytningarna som inte är så avslöjande, och coverup toppen skulle jag definitivt använda, trodde jag. Men så drar jag på mig klänningen, och upptäcker att jag ser helläcker ut! Speciellt i mera vågade versioner av klänningen. Så den uppfyllde inte bara minimikravet att dölja skavankerna. Den fick denna trötta degiga mammakropp att till och med se sexig ut! (Får man säga så om sig själv?)

  Så tack Elin för klänningen. Jag kommer bära den med stolthet och definitivt utan vanlig BH under 😉

  Gilla

  1. Men ååååh vad GLAD jag blir av detta! Så fantastiskt kul! Och ja, man får definitivt känna sig själv och kalla sig själv sexig. Alla har det i sig, det gäller bara att få fram det. Tack igen, du gjorde min dag. /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s