Mitt humör var avigt under helgen. En känsla av hopplöshet spred sig i mig jag märker fysiskt av stressen då jag får tungt att andas. 

Vilken tur att det då bara handlar om jobb. Inget allvarligt, egentligen, men jag tar jobbet allvarligt och det påverkar mig mycket. För mycket ibland.

Hopplösheten handlar om material – än en gång – och hur svårt det är att växa utan stort kapital. På enkel svenska – ytterligare en färg i sortimentet har tagit slut och jag får inte tag på tyget mer. Slut hos grossisten och de tar inte in samma tyg från fabrik mer. Låter ju inte så spännande eller allvarligt men det är så frustrerande med dylika motgångar när man bygger och kämpar, bollar med slantarna och lovar till kunder och så puff – faller det på att man inte får tag på tyget nåt mer. Det har hänt för många gånger nu. 

Och här sitter jag nu, med åtta färdigt utklippta överdelar och lika många färdigt sydda tubtoppar, för att inte tala om alla trådrullar i exakt rätt nyans, men inget tyg att klippa ut kjolarna i. Pengar, tid och energi som går förlorade då jag inte kan göra färdigt klänningarna. Surt. 

De populäraste färgerna – ljusgrått och burgundy – får jag inte tag på mer. 

Gärna skulle jag köpa upp stora partier med tyg på en gång, låt oss säga 400 meter av varje tyg (räcker till drygt 100 klänningar). Jag har till och med utrymme att förvara stort lager nu. Men som bäst använder jag mig av sex olika färger. Det blir 2400 meter tyg det. Gissa vad det kalaset kostar. En ekvation som inte går ihop.

Så för att slippa det här problemet kommer jag att skära ner vad gäller färgalternativ, helt enkelt. Satsa på kvalitet och kvantitet framom stort urval även om jag jätte jätte gärna skulle uppfylla alla era önskemål vad gäller färger och modeller. Hittills har jag försökt vara alla till lags. Nu får jag börja tänka mer på vad som är praktiskt och lönsamt och besparar mig själv sömnlösa nätter. 

Men ni ska fortsätta tipsa och fråga! Så har jag kolla på vad som önskas. Jag vill även i fortsättningen bibehålla den där ateljé känslan och kunna erbjuda måttbeställda versioner, även om vi bygger upp ett standard utbud. Eftersom vi syr upp allt själv kan man alltså få specialversioner men då gäller inte returrätten, så det lönar sig att komma på plats och prova först. 

Orsaken till att jag överhuvudtaget nämner denna huvudvärk här är att dylika problem sällan presenterad för kunder och företag kan kanske framstå som dryga eller icke samarbetsvilliga. Utåt visar bara en slipad helhet, såklart. Men företag, speciellt små sådana som mitt, kämpar konstant med liknande problem och ibland suger det musten ur en. Den eviga balansgången mellan att vara ett litet företag som ändå har potential att växa. Ibland finns viljan men inte kapaciteten. Nåh, sist och slutligen är detta en liten svacka. Jag tar mig ur den och bara att skriva om det och ta något form av beslut gör att det hela lättar. Men jäklar vad frustrerande det är ändå. 

Om jag bara kunde vinna 15 000 € på lotto…

3 reaktioner till “Svackan

  1. Tråkigt att höra om tygproblemen. Men du, av klänningdelarna du redan har kanske det kan göras en limited edition av tvåfärgade klänningar 😉

    Gilla

    1. Jaaa bra idé! Jag har tänkt på det samma men misstänker att det skulle se lite för ”ihop pusslat” ut. Måste komma på något smart sätt att få två olika färger att smälta in i varan. Får spara tygbitarna och ruva på den lite 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s