Det kan hända att jag lider av något sorts syndrom (eller bara ett tecken på att vi snart blir fler i huset – boar) men om det är något jag går igång på så är det att organisera saker. Mitt mål är att ALLT i hela huset ska ha en egen plats.

 Ändå skulle jag inte kalla mig själv perfektionist. Stundvis är vårt hushåll totalt kaos nämligen. Jag tror snarare det hänger ihop med mitt hat att leta efter saker. Finns inget värre än att ägna värdefull livstid åt att leta.Så jag behöver knappast beskriva euforin då sambon och jag hängde upp fiffig förvaring innanför skrubbdörren? Från IKEA. Idén fick jag från Pinterest. Så jäkla najs. Bättre dejt än bio och tre rätters middag (kanske inte om man frågar sambon). 

Min filosofi är att man får ha mycket grejer så länge de förvaras organiserat. Jag har själv växt upp i ett hus där det mesta finns (ute på landet, så inte så lätt att sig till butiken bara sådär) och fick man ett plötsligt infall att bygga sig ett eget dockhus eller måla en tavla så var det möjligt. Mamma hade allt, och ordning på det mesta. Jag har antagligen ärvt den egenskapen. 

Men det är inte bara prylar som behöver sin egen plats utan även samma filosofi har jag vad gäller kläder. Mycket javisst (även om min egen mängd minskat drastiskt), så länge de förvaras väl.  För visst är det så, att god översikt över kläder och skor leder till att man även använder dessa effektivare, kombinerar bättre och ser därmed fräsigare ut och känner inte lika stort behov av att köpa nytt. Är skåpet proppat med grejer slutat det ofta med att det som ligger längst ut används mest medan andra pärlor i garderoben glöms bort. 

Så om det känns som om du inte har något att ta på dig om morgnarna – städa, kassera och ordna. Göm undan säsongskläder och börja använda favoriterna istället för att spara på dem. Det funkar! Min walk-in garderob har gjort underverk vad gäller god översikt och effektiv användning av min kläder.

Och eftersom det nuförtiden även bor en liten herremann vid namn Sigge i detta hushåll (och om drygt en månad ytterligare en kille) så är det inte mer än rätt att ordna bra översikt även över deras kläder. Sigge har exempelvis så jäkla fina jackor (jeansjacka ovan, SÅ fin),  alla från loppis eller ärvda av familj och vänner, men det blir ofta så att vi använder en och samma helatiden. 

I samband med vår IKEA visit förra veckan köpte jag därför en del förvaringsattiraljer till hemmet. Sigge har nu fått en egen sektion i tamburskåpet med stång, hylla och lådor. Bra översikt över ytterkläderna som är aktuella just nu och det kommande halvåret.  Ordning och reda. De ytterplagg han använder mest till vardags hänger framme i hjälpköket på krokar. Ena raden med krokar placerades så lågt att Sigge i framtiden själv kan ta på sig sin jacka utan hjälp. Lillebrors jackor får sedan hänga ovanför. 


Hellre många små krokar än enstaka stora. Då hänger plaggen inte på varan helatiden. 

Det sprider dig ett lugn i kroppen när jag får ordning på dylika grejer. Dessutom lyckades jag övertala sambon att kassera fem par av sina skor till loppis. Vinst! 

Näst på tur är barnens innekläder. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s