En dopklänning likt denna har skapats under helgen. 

Långhelg. Alltid välkommet. Men även fantastiskt att vara tillbaka på jobb efter många lediga dagar. Under helgen har jag ändå småpetat på ett specialprojekt som postades iväg idag, nämligen en dopklänning

Det är länge sedan jag tagit emot dylika kundbeställningar (med undantag av en brudklännig i somras) helt enkelt för att jag prioriterar konceptet kring multifunktionella kläder och just nu finns det inte  tid att göra både och. Ett annat problem med privata kundbeställningar är att kunden ofta har stora förväntningar om resultatet, som sig bör, men ibland är dessa inte realtistiska att förverkliga inom en vettig budget. Ett ”engångsprojekt” kräver nämligen ohyggligt mycket kommunikation, tankeverksamhet, testande, experimenterande och pillande och resultatet är endast en produkt. Perfektionisten i mig gillar inte detta, eftersom jag gärna tillverkar produkter som är felfria, vilket kräver en del testande av sömnadsordning och så vidar.  Ett projekt drar då lätt ut på tiden och lönsamheten bli lidande. 

Jag går visserligen igenom samma långa process då jag skapar kläder till e/s design nätbutiken men resultatet är istället närmare  hundra, kanske tvåhundra, likadana produkter, vilket i sin tur medför  stora materialbeställningar, serietillverkning och effektivitet på ett helt annat sätt. Samt perfektion. Felfria produkter. Sånt gillar vi. Det säger sig självt att priset då även landar på en rimligare nivå och jag själv blir med mer i handen. Dessutom behöver jag inte oroa mig huruvida kunden är nöjd eller inte – det är fritt fram att returnera – vilket inte funkar riktigt med måttbeställda plagg. 

Därför väljer jag att inte ta emot måttbeställda projekt alls just nu, även om det svider det lite i hjärtat att tacka nej då det ramlar in förfrågningar. Ovannämnda dopklänning har jag sytt förut, så det var egentligen inte ett helt och håller nytt projekt och därför tog jag mig an det. Däremot skulle jag gärna skyffla över dessa jobb och kunder på någon annan i svenskfinland. Så är du duktig på att sy och intressera av beställningsarbeten och korrigeringsarbeten av olika slag, eller känner du någon som är det – meddela mig! Det finns en marknad. Helt klart.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s