Så var den julen och året förbi. Vilka härliga dagar. Det är något speciellt med att fira jul hos mina föräldrar med närmaste släktingarna från mammas sida. Totalt var vi 23 på plats kring middagsbordet haha. Ja Vi har stort släkt. 

Veckorna innan jul blev väldigt hektiska för min del med 12-16 timmars arbetsdagar i studion nästan varje dag. Kunde inte i min vildaste fantasi förstå att så många julklappar skulle beställas via e/s design nätbutiken. De nya tygväskorna gick åt som smör i solsken och jag var inte det minsta förberedd, även om jag själv älskar väskorna. Underskattar konstant mina produkter och ert stöd. TACK! Mycket sista-minuten julklappar alltså så tidtabellen var hysterisk. Julen har därför handlat om att vila och återhämta sig och jag kommer ligga lågt fram till nästa vecka. Tanka. Ladda om.
Jag vet att det är väldigt individuellt hur kroppen och hjärnan funkar, men jag fick i somras lära mig att stress för min del inte har så hemskt mycket med jobbet att göra. Jag älskar att jobba. Gärna långa dagar. Min stress berodde på att jag inte kunde varva ner och vila när jag väl kom hem från jobbet. Hjärnan var konstant på jobb och jag var grymt ofokuserad hemma. Småjobbade helatiden och krävde även för mycket av mig själv vad gäller vardagssysslor.

Årets enda julpynt

Så även om arbetsmängden och stressen på jobbet inte har minskat – tvärtom – så mår jag nu mycket bättre. 16 timmars arbetsdagar innan jul ledde exempelvis till att vi skippade julpyntandet hemma (firade ändå inte julafton här). Köpte mycket färdig mat istället för att kocka (inte min juttu att stå i köket). Accepterade lite skit i knutarna och lekte med Sigge istället för att storstäda. Och bloggen låg orörd i nästan en månad. Sånt.

Stress för mig handlar inte om vad jag gör på jobbet utan vad jag gör av min lediga tid. Det är ok att dra ner på tempot i vardagen. Man behöver inte springa på alla evenemang och delta i allt. Även saker som är roliga kan göra en trött. 

Med det sagt – att jobba 16 timmars arbetsdagar är i längden inte hållbart. Och alla trivs inte heller med sitt jobb. Det gör jag. Nu efter nyår återgår jag till normala arbetstider igen och är dessutom hemma flera dagar i veckan.  Får inse fakta att jag är gravid i åttonde månaden också –  när hände det? – och blir lättare trött. Därför håller jag även på att anlita hjälp i studion så att verksamheten hålls rullande då jag själv går på mamma-ledighet i slutet av januari. 

Förbereder studion för mer arbetskraft

År 2016 har varit fenomenalt på så många sätt, i synnerhet vad gäller mitt företag. Jag har kommit så mycket längre än vad jag ens vågat drömma om på väldigt kort tid. Stundvis har det varit kaos. Stundvis ljuvligt. Ska återkomma med någon sorts lägesrapport, vilka mål som uppnåtts och vad de nya målen för kommande år är. 

För ja. Det kommer att bli ett spännande åt 2017. En till familjemedlem. En 2-åring hemma på heltid. Ett växande företag. Anställda. En sambo som äg mycket borta. Ett krångligt pussel att hålla ihop. Men det ska gå, på sätt eller annat.  Och jag ser fram emot det. 

Gott nytt år! 

Inlägget innehåller adlinkar 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s